Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Αγώνες τοξοβολίας την Κυριακή 13/2/2022 στο Λιτόχωρο Πιερίας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ Α΄ & Β΄ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ...

/ U21 Α-Γ / U18 Α-Γ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΣΥΝΘΕΤΟΥ & BAREBOW ΤΟΞΟΥ "OLYMPUS ARCHERY SERIES" ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ» ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Ο Γ.Α.Σ. «Ο Αρχέλαος» Κατερίνης με συνδιοργανωτές τον Γ.Α.Σ. «Ο Ενιπεύς» Λιτοχώρου και την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου-Ολύμπου προκηρύσσει Αγώνα Κλειστού Χώρου, για τις παρακάτω κατηγορίες, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Πύρρος Δήμας» του Δήμου Δίου-Ολύμπου, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Α΄ & Β΄ αγωνιστικής κατηγορίας:

• 2x18μ. ηλικιακών κατηγοριών Ανδρών-Γυναικών/U21 Ανδρών-Γυναικών/U18 Ανδρών-Γυναικών Ολυμπιακού, Σύνθετου και Barebow τόξου.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

1. Ο αγώνας θα είναι ατομικός σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

2. Ο αγώνας γίνεται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι Εγκύκλιοι Ε.Ο.Τ. έτους 2016, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα.

3. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι επίσημοι τοξότες & τοξότριες των σωματείων της Ε.Ο.Τ. που ανήκουν στην αντίστοιχη αγωνιστική κατηγορία του αθλήματος, με την προϋπόθεση να έχουν θεωρημένη Κάρτα Υγείας από γιατρό σε ισχύ, στην οποία να αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου και να έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες για το έτος 2022.

4. Οι κατηγορίες των αθλητών–τριών, ηλικιακά έχουν ως εξής:

U 21 Ανδρών – Γυναικών : έως 20 ετών, γεννημένοι από το έτος 2002 και μετά
U 18 Ανδρών – Γυναικών : έως 17 ετών, γεννημένοι από το έτος 2005 και μετά

5. Τα πρόσωπα στόχων (target faces) του αγώνα θα είναι:

• τριπλά κάθετα για την Α΄ αγωνιστική κατηγορία στις ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, U21 & U18 Ανδρών-Γυναικών Ολυμπιακού και Σύνθετου τόξου.

• μονά 40x40 εκ. για τη Β΄ αγωνιστική κατηγορία στις ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, U21 & U18 Ανδρών-Γυναικών Ολυμπιακού και Σύνθετου τόξου.

• μονά 40x40 εκ. για τη Α΄ & Β΄ αγωνιστική κατηγορία Barebow, Ανδρών-Γυναικών, U21 & U18 Ανδρών Γυναικών.

6. Ενστάσεις υποβάλλονται στον Υπεύθυνο του αγώνα με παράβολο 100€ μόνο γραπτώς από τους αρχηγούς των ομάδων ή τον εκπρόσωπο των σωματείων.

7. Η Αγωνόδικος επιτροπή εκδικάζει πιθανές ενστάσεις.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ:

1. Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος VELOS έως και την Τετάρτη 09/02/2022.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένου χώρου (32 θέσεις βολής ανά βάρδια και κατόπιν συνεννόησης με τον διοργανωτή, αν υπάρχει η δυνατότητα για προσθήκη αθλητών).

2. Τυχόν εκπρόθεσμες δηλώσεις συμμετοχής, θα εξεταστούν από τον διοργανωτή μετά την ανακοίνωση του τελικού ωρολόγιου προγράμματος και μόνον εφόσον υπάρχει χωρητικότητα.

3. Στον αγώνα ισχύει παράβολο συμμετοχής ύψους 15 €, το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί στον διοργανωτή κατά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και όχι στην Ε.Ο.Τ.

4. Στην περίπτωση που αθλητής/τρια Β΄ αγωνιστικής κατηγορίας, επιθυμεί να αγωνιστεί σε τριπλό κάθετο πρόσωπο στόχου (target face), θα πρέπει να δηλωθεί στην Ε.Ο.Τ. εγγράφως από το σωματείο στο οποίο ανήκει μέχρι Τετάρτη 09/02/2022.

5. Στον αγωνιστικό χώρο θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε όσους έχουν δηλωθεί μέσω του VELOS ως αθλητές, προπονητές ή συνοδοί και έχουν ομοιόμορφη ενδυμασία του σωματείου στο οποίο ανήκουν.

6. Το τελικό ωρολόγιο πρόγραμμα, με πιθανή Τρίτη βάρδια, ως απόλυτα εξαρτώμενο από τις συμμετοχές, θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 10/02/2022 μετά την επεξεργασία των δηλώσεων συμμετοχής.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ & ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ COVID19:

1. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε δύο σειρές με έναν αθλητή ανά στόχο σε κάθε σειρά, σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.

2. Κατά την είσοδό τους, οι αθλητές και οι Προπονητές / Εκπαιδευτές θα καταγράφονται στη λίστα εισερχομένων-εξερχομένων και θα βεβαιώνουν ότι δεν έχουν συμπτώματα COVID19. Μετά την λήξη κάθε αγώνα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποχωρούν άμεσα από τον αγωνιστικό χώρο. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους αντικείμενα, καθώς και νερό/φαγητό που τυχόν θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

3. Κάθε σωματείο επιτρέπεται να έχει μόνο έναν Προπονητή / Εκπαιδευτή εντός του αγωνιστικού χώρου, ο οποίος θα πρέπει να φοράει μάσκα. Σε περίπτωση που κάποιο Σωματείο έχει πάνω από 3 αθλητές θα υπάρχει η δυνατότητα παρουσίας και ενός δεύτερου Προπονητή/Εκπαιδευτή. Απαγορεύεται η είσοδος σε θεατές και συνοδούς.

4. Κατά την είσοδο, την έξοδο και κατά τους προβλεπόμενους ελέγχους, οι αθλητές θα πρέπει να φορούν μάσκα.

5. Επιβάλλεται η χρήση μάσκας στους Προπονητές/Εκπαιδευτές καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο του γηπέδου.

6. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, θα πρέπει να τηρείται η προβλεπόμενη απόσταση του 1,5m.

7. Στους συμμετέχοντες αθλητές, προπονητές / εκπαιδευτές, διενεργείται υποχρεωτικά έλεγχος για COVID19.

Ο προληπτικός έλεγχος για τους αγώνες μπορεί να είναι μοριακός (RT-PCR) έως 72 ώρες πριν ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) έως 48 ώρες πριν τους αγώνες. Για αθλητές έως και 17 ετών, εκτός από τη διενέργεια εργαστηριακών τεστ (PCR και rapid) 48 ωρών παρέχεται και η δυνατότητα διεξαγωγής self-test παρουσία του υπεύθυνου CΟVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα. Κατόπιν υποβάλλεται στη γραμματεία η σχετική κατάσταση όσων έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και μπορούν να αγωνισθούν, από τον υπεύθυνο COVID19 της ομάδας. Τα self tests για αγώνες ισχύουν για έως 24 ώρες.

Πέρα των 24ωρών για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου COVID19 να επαναληφθεί. Για αθλητές 18 και άνω : PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Για τους προπονητές ισχύει: PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ. (Σε περίπτωση αλλαγής του υγειονομικού πρωτοκόλλου θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση).

8. Αθλητής ή αθλήτρια, προπονητής, εκπαιδευτής χωρίς έλεγχο αντιγόνου για COVID19 ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ 2022

Α΄ΒΑΡΔΙΑ – ΣΕΙΡΑ Α/Β

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α/Γ, U21 Α-Γ, U18 Α-Γ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΞΟΥ & BAREBOW

08:00 – 08:45 Προσέλευση Αθλητών

Έλεγχος Κάρτας Υγείας Αθλητή & Τεστ COVID19/Βεβαίωσης εμβολιασμού, ή νόσησης

08:45 – 09:15 Δοκιμαστικές βολές
09:15 – 10:30 Α΄ ΓΥΡΟΣ
10:30 – 10:45 Διάλειμμα
10:45 – 12:00 Β΄ ΓΥΡΟΣ

Β΄ΒΑΡΔΙΑ – ΣΕΙΡΑ Α/Β

Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α/Γ, U21 Α-Γ, U18 Α-Γ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΞΟΥ & BAREBOW

13:00 – 13:45 Προσέλευση Αθλητών

Έλεγχος Κάρτας Υγείας Αθλητή & Τεστ COVID19/Βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης

13:45 – 14:15 Δοκιμαστικές βολές
14:15 – 15:30 Α΄ ΓΥΡΟΣ
15:30 – 15:45 Διάλειμμα
15:45 – 17:00 Β΄ ΓΥΡΟΣ

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι λόγω της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, είναι απαραίτητη η αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προφύλαξης. Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, ώστε να αποφύγουμε πιθανά κρούσματα.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ
Ο Γ.Γ. 
ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ