Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Και απλήρωτοι και τους ζητάνε πίσω χρήματα... (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Υγειονομικός υπάλληλος της πόλης μας που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας εδώ και 7 μήνες, απλήρωτος και χωρίς δικαίωμα να ασκήσει κάποια άλλη εργασία, έλαβε επιστολή από το Υπουργείο Υγείας (3η ΥΠΕ), με την οποία καλείται εντός ενός μηνός να επιστρέψει τον μισθό του περασμένου Σεπτεμβρίου 2021!

Το συνολικό ποσό που πρέπει να επιστρέψει στο κράτος ο υγειονομικός ανέρχεται στα 1.248,41 ευρώ και είναι η προκαταβολή μισθού που είχε λάβει για τον μήνα Σεπτέμβριο του περασμένου έτους 2021.

Ο συγκεκριμένος υγειονομικός υπάλληλος (όπως και οι περισσότεροι) πληρώθηκε αυτό το ποσό πριν βγει σε αναστολή εργασίας επειδή δεν θέλησε για τους δικούς του σεβαστούς λόγους να μην εμβολιαστεί. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως και σήμερα δεν πληρώνεται, αλλά δεν έχει δικαίωμα να εργαστεί και πουθενά αλλού!

Το πώς τα καταφέρνει εδώ και 7 μήνες αυτός ο υγειονομικός (και πολλοί άλλοι) να συντηρεί τον εαυτό του και την οικογένεια του και να πληρώνει τους λογαριασμούς του δεν φαίνεται να ενδιαφέρει αλλά ούτε και να συγκινεί αυτό το κράτος «πρόνοιας» στο οποίο ζούμε.

Είναι μία απαράδεκτη κατάσταση και το κράτος όφειλε να δώσει μία λύση και να μην ταλαιπωρεί άλλο αυτούς τους πολίτες που ούτε εγκληματίες είναι ούτε απατεώνες. Υπερασπίστηκαν την επιλογή τους να μην εμβολιαστούν υποχρεωτικά και τώρα ή για την ακρίβεια, εδώ και 7 μήνες γνωρίζουν από πρώτο χέρι την εκδικητικότητα και την τιμωρία ενός κράτους που αντί να τους συμπαραστέκεται, βρίσκεται απέναντι τους.