Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

«Μπαμπά, βρέθηκε πάλι κρούσμα. Πού βρίσκεσαι;»

Πραγματικό περιστατικό σε σχολείο της Κατερίνης και πιστεύουμε όχι το μοναδικό...

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των ανεμβολίαστων μαθητών-τριων στα σχολεία μας. Όταν δηλώνεται κάποιο κρούσμα κορονοϊού σε ένα τμήμα, οι εμβολιασμένοι μαθητές κάνουν 3 σελφ τεστ (δηλαδή 1 παραπάνω από ότι κάνουν κάθε εβδομάδα). Οι ανεμβολίαστοι μαθητές πρέπει να κάνουν ένα ράπιντ τεστ την 1η μέρα και 1 την 5η ημέρα. Ενδιάμεσα πρέπει να κάνουν 3 σελφ τεστ.

Πάμε στο περιστατικό μας για να δούμε την ταλαιπωρία των ανεμβολίαστων μαθητών:

Σε τμήμα σχολείου της πόλης μας, δηλώνεται κρούσμα την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου. Οι ανεμβολίαστοι μαθητές-τριες πρέπει να προσκομίσουν την επόμενη ημέρα (9 Φεβρουαρίου) ράπιντ τεστ για να τους επιτραπεί η είσοδος στο σχολείο, όπως και έγινε. Βρίσκεται νέο κρούσμα στο ίδιο τμήμα σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου και οι ανεμβολίαστοι μαθητές-τριες πρέπει να κάνουν πάλι ράπιντ τεστ για πάνε σχολείο αύριο Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και ξανά ράπιντ τεστ την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου για να τους επιτραπεί η είσοδος.

Αν έχετε μπερδευτεί, όποτε βρίσκεται κρούσμα σε ένα σχολικό τμήμα, θα πρέπει οι ανεμβολίαστοι μαθητές να κάνουν ράπιντ τεστ το ένα σχεδόν πίσω από το άλλο. Την ίδια περίοδο, οι εμβολιασμένοι μαθητές-τριες κάνουν στην ουσία μόνο 1 σελφ τεστ παραπάνω από αυτά που προβλέπονται για την είσοδο τους στο σχολείο!

Και φεύγει το παιδί από το σχολείο και παίρνει τηλέφωνο τον μπαμπά ή την μαμά του και τους λέει τα «καλά» νέα! Και πρέπει ο γονιός να αφήσει την δουλειά του και να τρέχει στην Ανδρομάχη ή όπου αλλού γίνονται ράπιντ τεστ και να περιμένει στην ουρά, χάνοντας το μεροκάματο (ναι, δεν είναι όλοι πλούσιοι να τρώνε από τα έτοιμα), χάνοντας χρόνο από την εργασία του. Και άντε αν έχεις ένα παιδί κάτι γίνεται. Αν έχεις 3-4 παιδιά, φαντάζεστε τι απίστευτη ταλαιπωρία τραβάνε αυτοί οι άνθρωποι; Όλη την ημέρα, κάθε ημέρα θα πρέπει να τρέχουν για ράπιντ τεστ, εκτός και από αυτά που υποχρεούνται να κάνουν και οι ίδιοι!

Από την στιγμή που ο εμβολιασμένος και κολλάει και μεταδίδει όπως και ο ανεμβολίαστος, όταν ακολουθούνται τέτοια απαράδεκτα πρωτόκολλα ταλαιπωρίας μικρών παιδιών, αυτά τα μέτρα δεν έχουν να κάνουν με την υγεία των παιδιών, αλλά είναι καθαρά τιμωρητικά μέτρα εναντίον των παιδιών αλλά και των γονιών τους που δεν εμβολιάστηκαν. Είναι μέτρα «πίεσης» για να εμβολιαστούν. Είναι σαν να σου λένε «κάνε το εμβόλιο για να μην ταλαιπωρείσαι στις ουρές και να μην κάνεις ράπιντ τεστ και όχι για να μην αρρωστήσεις»!

Δυστυχώς, οι «φωστήρες» που μας κυβερνούν και σε αυτούς βάζουμε και τους «ειδικούς» των τηλεπαραθύρων, με το να εκβιάζουν, να τιμωρούν και να βάζουν πρόστιμα δεν πρόκειται να πείσουν ποτέ τον πολίτη να εμβολιαστεί. Αντιθέτως, πείθουν τον πολίτη ότι δεν έχουν καμία επαφή με την ιατρική επιστήμη και ότι απλά είναι... πλασιέ εμβολίων.

Δεν ασχολούμαστε για το αν το εμβόλιο είναι καλό ή όχι, αυτό θα το κρίνουν οι επιστήμονες αλλά και ο χρόνος. Δεν λέμε και δεν έχουμε πει ποτέ από αυτή την φιλόξενη ιστοσελίδα της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» ότι δεν υπάρχει κορονοϊός. Φυσικά και υπάρχει, είναι επικίνδυνος και έχουν χαθεί άδικα κατά την γνώμη μας χιλιάδες συμπατριώτες μας και ανάμεσα σε αυτούς πολλά γνωστά και φιλικά μας πρόσωπα.

Δεν είπαμε και ούτε θα πούμε στον κόσμο να πάει ή να μην πάει να εμβολιαστεί. Αυτό είναι αποκλειστικά και μόνο δικιά του απόφαση, και όποια απόφαση θα πάρει, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα σωστής ενημέρωσης και σε συνάρτηση με το ιατρικό ιστορικό του καθενός. Όπως δεν κρίναμε ποτέ αυτή την επιλογή του συνανθρώπου μας, όποια και αν είναι είτε μας αρέσει είτε όχι.

Η πολιτική στην αντιμετώπιση του κορονοϊού στην πατρίδα μας, πιστεύουμε και το έχουμε γράψει πολλές φορές, είναι τραγικά εσφαλμένη και αποτυχημένη. Αντί η κυβέρνηση να τρομοκρατεί, να ταλαιπωρεί, να απειλεί και να εκβιάζει, θα πρέπει να σταθεί δίπλα στον πολίτη και να τον πείσει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για αυτόν τον ίδιο και την οικογένεια του και όχι ότι ενδιαφέρεται για ποσοστά, πιστοποιητικά και για την υπακοή του.


* Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ευθύνη για τον τρόπο που εφαρμόζεται το πρωτόκολλο κρουσμάτων στα σχολεία και είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν την νομοθεσία. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων. Από την άλλη, ευθύνη έχουν επίσης όλοι οι επαγγελματικοί, κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί κλάδοι της πατρίδας μας για το γεγονός ότι δέχτηκαν τον διαχωρισμό και τις διακρίσεις κατά συνανθρώπων τους με βάση τις υγειονομικές επιλογές τους, και δεν είπαν κουβέντα. Για να είμαστε αντικειμενικοί, μίλησαν κάποια στιγμή. Αυτό που είπαν ήταν ότι θέλουν περισσότερα χρήματα…

* Φωτογραφία από Daniel Nettesheim από το Pixabay