Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Στο ΚΥΝΗΓΙ, στις ΕΚΛΟΓΕΣ και στον ΠΟΛΕΜΟ λέγονται τα μεγαλύτερα ΨΕΜΑΤΑ...

Γράφει ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

Στο ΚΥΝΗΓΙ, στις ΕΚΛΟΓΕΣ και στον ΠΟΛΕΜΟ λέγονται τα μεγαλύτερα ΨΕΜΑΤΑ. Και σήμερα συμβαίνουν ΚΑΙ τα τρία: Και ΠΟΛΕΜΟΣ στην Ουκρανία και αναμονή ΕΚΛΟΓΩΝ και ΚΥΝΗΓΙ μαγισσών! Και πολλά ΨΕΜΑΤΑ!

Και έφτιαξαν νέα χαρακώματα & χώρισαν τους πολίτες.
https://www.pronews.gr/.../i-propaganda-ton-dytikon-stin.../

(Μέρος 1ο).

ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ»…

Οι ΗΠΑ, όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η Ελλάδα δίχασαν τους πολίτες και τους χώρισαν, αυτή τη φορά, σε ρωσόφοβους και ρωσόφιλους, σε φιλοΝΑΤΟϊκούς και αντιΝΑΤΟϊκούς, σε φιλοδυτικούς και αντιδυτικούς, ως συνέχεια των υγειονομικών χαρακωμάτων και των διαχωρισμών σε εμβoλιασμένoυs και ανεμβoλίαστoυs. Έτσι επιβιώνουν! Διαιρώντας, ελέγχουν τους πολίτες.


ΣΕΙΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Τι συμβαίνει όμως και εκεί στην Ουκρανία; Γιατί άρχισε ο πόλεμος; Τι προηγήθηκε (2007, 2014, 2022); Ποια η συμβολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο να γίνει αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία, η οποία είναι μία από τις πιο διεφθαρμένες χώρες που σήμερα υπάρχουν παγκόσμια; Από σήμερα, λοιπόν, αρχίζουμε τη δημοσίευση κάποιων στοιχείων που αφορούν το τι προηγήθηκε του πολέμου αλλά και κάποια νέα στοιχεία που είναι αναγκαία για να κατανοήσουμε το τι κρύβεται πίσω από τον πόλεμο.

ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ …100 ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΟΝΙΑ (1922 - 2022).

Τον 9ο μ.Χ. αιώνα, στα σημερινά εδάφη τής Ουκρανίας, ιδρύθηκε από τους Ρως (Ρώσους) το κράτος των «Ρως τού Κιέβου». Και μετά από πολέμους και περιπέτειες, από τον 19ο αιώνα, το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών ενσωματώθηκε στη ρωσική αυτοκρατορία. Η Ουκρανία ως κράτος προέκυψε μόλις το 1922. Υπάρχει, άραγε, ως έθνος; Ή μήπως είναι ένα συνονθύλευμα εθνοτήτων;

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ. (1941).

Όταν η Ναζιστική Γερμανία εισβάλλει το 1941 στην Ουκρανία, οι μεν Ρώσοι αντιστέκονται σκληρά αλλά οι Ουκρανοί υποδέχονται τους Ναζιστές με ενθουσιασμό. (Μια από τις σχετικές φωτογραφίες, δημοσιεύω εδώ, κάτω από την παρούσα ανάρτησή μου, σ' ένα σχόλιο). «Οι Γερμανοί γίνονται δεκτοί σαν απελευθερωτές. Οι χωρικοί τούς προσφέρουν ψωμί και αλάτι», όπως λέει ο μεγάλος Γάλλος ιστορικός, Ρεϊμόν Καρτιέ, στο έργο του, «Ιστορία τού δευτέρου παγκοσμίου πολέμου», τ. Α’, σελ. 240, έκδοση Πάπυρος-Larusse-Match, 1966. Και όχι μόνο αυτό… Όταν οι Ναζί άρχισαν να χάνουν τον πόλεμο (1943), Ουκρανοί κατατάσσονται στα SS και πολεμούν με σφοδρότητα εναντίον των Ρώσων!
https://slpress.gr/.../oi-oykranoi-ss-14is-merarchias.../

Ο ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΡΟΥΤΣΩΦ, ΑΦΑΙΡΕΙ, ΜΕ ΤΟ «ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ», ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Το 1954, ο Νικήτας Κρουτσώφ, πρώην κυβερνήτης τής Ουκρανίας (1939) και μετέπειτα σοβιετικός δικτάτορας, αφαιρεί την Κριμαία από τη Ρωσία και την …κάνει δώρο στην Ουκρανία! Είναι ένας δικτάτορας, κάνει ό,τι θέλει! Άραγε, πώς θα μας φαινόταν εμάς τους Έλληνες, αν κάποιος Έλληνας δικτάτορας αφαιρούσε την Κρήτη και την έδινε στην Τουρκία; Εμείς, δεν θα αντιδρούσαμε;

ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε., ΤΟ 2014,
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, ΒΙΚΤΩΡ ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ.


Το 2014, με παρέμβαση των ΗΠΑ και της Ε.Ε., ο νόμιμος Πρόεδρος της Χώρας Βίκ. Γιανουκόβιτς, ανατρέπεται επειδή ήθελε να διακόψει τη διαδικασία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ε. Ε. Η ανατροπή έγινε κυρίως με τους ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ και ΝΑΖΙΣΤΕΣ, οι οποίοι, στη συνέχεια,
κατατάχθηκαν στην Εθνική Φρουρά και σχημάτισαν το ναζιστικό τάγμα τού Αζόφ, που από τότε ευθύνεται για πολλά εγκλήματα πολέμου εναντίον ρωσόφωνων κατά τις συγκρούσεις τού 2014 αλλά και μετά, σύμφωνα με το Γραφείο τής Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
https://el.wikipedia.org/.../%CE%A4%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE...

Το τάγμα τού Αζόφ συνεχίζει και σήμερα τη δράση του εναντίον των ρωσόφωνων, Ελλήνων καθώς και άλλων.

https://www.pronews.gr/.../ektakto-xtypithike-to-geniko.../
https://www.defencenet.gr/.../916780_anatinaxi-ktirioy-me...
https://www.avgi.gr/.../409713_tagma-azof-enimerothike...
https://www.pronews.gr/.../friki-apo-tous-neonazi-tou.../
https://www.pronews.gr/.../rosia-oukanoi-neonazistes.../

ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΪΑΤ ΚΑΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΝΟΥΛΑΝΤ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, ΤΟ 2014.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τ. πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ήταν τότε (2014) πρεσβευτής στην Ουκρανία. Και να θυμίσουμε ότι ο Πάιατ μαζί με τη Βικτόρια Νούλαντ στήριζαν έμπρακτα και δυναμικά την ανατροπή τού εκλεγμένου Προέδρου τής Ουκρανίας.

https://romioitispolis.gr/anadromi-pos-oi-neonazi-toy.../
https://www.bahalonews.gr/tzefri-paiat-o-ypokinitis-tis.../

ΕΠΙΣΗΣ…

Θυμίζουμε ότι η Βικτώρια Νούλαντ είναι Αμερικανίδα διπλωμάτης. Ήταν από το 2013 έως το 2017 Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και υπεύθυνη για την Ευρώπη και την Ευρασία!

https://el.wikipedia.org/.../%CE%92%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF...

Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ: "Ποιος τη γ@μ@ει την Ευρωπαϊκή Ένωση"; https://www.protothema.gr/.../viktoria-noulad-poios-ti-g.../

Άραγε, πώς θα φαινόταν, σ’ εμάς τους Έλληνες, αν είχε γίνει ανατροπή ενός νόμιμου Έλληνα πρωθυπουργού με τη βοήθεια ΗΠΑ και Ε.Ε. και με τον Τζέφρι Πάιατ και με τη …Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να στηρίζουν υποκινούμενους διαδηλωτές και …ναζιστές; Αλλά για όλα αυτά καθώς και για άλλα θέματα τα οποία σχετίζονται με το τι κρύβεται πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα αναφερθούμε προσεχώς σε νέα ανάρτηση.


Υ.Γ.: Η 2η φωτογραφία είναι από τη διεθνή ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια wikipedia. Δείχνει το Ουκρανικό Ναζιστικό Τάγμα Αζόφ να πολεμάει εναντίον των Ρώσων. Αυτό το τάγμα καθώς και άλλες ακροδεξιές ουκρανικές ομάδες λειτουργούν νόμιμα στην Ουκρανία όχι μόνο με τις ευλογίες τού εκεί καθεστώτος αλλά και με την ανοχή των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και βέβαια, πέρα από στρατιώτες σκοτώνουν και πολίτες και παιδιά.

https://el.wikipedia.org/.../%CE%A4%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE...

Τέτοιου τύπου τάγματα και ομάδες δεν ανήκουν απλώς σε έναν κομματικό σχηματισμό (όπως ισχυρίζονται κάποιοι εδώ στην Ελλάδα) αλλά έχουν όπλα, άρματα μάχης, πυραύλους και άλλα όπλα και εκπαιδεύονται σε οπλισμούς που τους προμηθεύουν οι ΗΠΑ και όχι μόνο. Και χρησιμοποιούν αμάχους Ουκρανούς, Ρωσόφωνους, Έλληνες και άλλους, σαν στρατιωτική ασπίδα. Και δεν τους αφήνουν να φύγουν για να σωθούν από τον πόλεμο. Αυτή η πράξη είναι σοβαρότατο έγκλημα πολέμου. Αλλά ελάχιστοι μιλούν γι' αυτό.

https://www.avgi.gr/.../409713_tagma-azof-enimerothike...

Υ.Γ. 2: Ποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι υπάρχουν καλοί και κακοί πόλεμοι; Το λέω ξανά. Δεν υπάρχει καλός και κακός πόλεμος. Κάθε πόλεμος είναι γεμάτος με αίματα και θύματα και καταστροφές.

Αλλά, καλό θα ήταν να δούμε και το ποιοι κρύβονται πίσω από έναν πόλεμο. Και εκεί κρύβονται διεθνή συμφέροντα που δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικά δίκιο και το άδικο.

Και όσοι έχουν συμφέροντα, δεν ενδιαφέρονται για το δίκιο και το άδικο, απλώς χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να εξυπηρετήσουν εκείνους που έχουν συμφέρον να επικρατήσουν πάνω στον πλανήτη.

Επομένως, ευθύνες γι' αυτόν τον πόλεμο δεν έχουν μόνο Ουκρανοί και Ρώσοι αλλά έχουν μεγάλες ευθύνες Αμερικανοί, ΝΑΤΟϊκοί και Ευρωπαίοι. Και αυτό θα το αποδείξουμε σε μια νέα μας ανάρτηση.

* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός
είναι πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών,
πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών,
δημοσιογράφος στην Κατερίνη.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009657090926
email: galanos.andreas@gmail.com