Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

7.500 οικογένειες βαδίζουν τον δικό τους Γολγοθά...

7.500 οικογένειες δεν θα μπορέσουν φέτος να γιορτάσουν το Πάσχα όπως δεν γιόρτασαν και τα Χριστούγεννα, δεν θα μπορέσουν να πάρουν δώρα στα παιδιά τους και ζουν στην εξαθλίωση και την ανέχεια, με δανεικά και βοήθεια φίλων, συγγενών και απλού κόσμου.

Πρόκειται για τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και αποκλειστικά υπεύθυνη για το δράμα που περνούν είναι η κυβέρνηση της ΝΔ.

Τα στελέχη της ΝΔ, υπουργοί, βουλευτές, κομματικά στελέχη, Δήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί, αυτές τις ημέρες ανταλλάσσουν ευχές, στέλνουν ευχετήριες κάρτες και ετοιμάζονται με την έλευση του Αγίου Φωτός να καθίσουν σε πλούσια με εδέσματα τραπέζια, να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου.

Η υποκρισία τους ατελείωτη. Δεν διδάχτηκαν τίποτα από τα Πάθη του Κυρίου και σαν σύγχρονοι Ρωμαίοι έχουν οδηγήσει στον σταυρό του μαρτυρίου όλους αυτούς του χιλιάδες συνανθρώπους μας και τις οικογένειες τους.

Από ένα καπρίτσιο και μόνο, από κακία και εκδικητικότητα, χωρίς να υφίσταται κάποιος σοβαρός λόγος σταυρώνουν καθημερινά εδώ και 8 μήνες ανθρώπους που πριν τους χειροκροτούσαν. Η απανθρωπιά τους δεν έχει αρχή και τέλος...

Οι σκέψεις μας είναι με αυτούς τους 7.500 ανθρώπους, τις οικογένειες τους, καθώς και με τους ηρωικούς απεργούς πείνας που περισσότερο από έναν μήνα με τον αγώνα τους προσπαθούν να φτάσουν στην δικαίωση.

Ευχή μας η Ανάσταση του Κυρίου να μαλακώσει τις καρδιές αυτών των σκληρών  σύγχρονων «δεσμοφυλάκων» τους και να καταλάβουν έστω και τώρα το πόσο άδικα και απάνθρωπα φέρθηκαν σε όλους αυτούς.