Κυριακή 10 Απριλίου 2022

«Φαρμακείο είστε...»

Διάλογος ανάμεσα σε πολίτη και φαρμακοποιό στην Κατερίνη... 

Πολίτης: «Κάνετε ράπιντ τεστ;»
Φαρμακοποιός: «Ναι, φυσικά»
Πολίτης: «Πόσο;»
Φαρμακοποιός: «8 ευρώ»
Πολίτης: «Φαρμακείο είστε!!!»

Πόσο αγοράζει ο φαρμακοποιός το ράπιντ τεστ; Ας πούμε 2 ευρώ; Παραπάνω δεν νομίζουμε (ας μας διορθώσει κάποιος φαρμακοποιός αν κάνουμε λάθος). Και το χρεώνει στον πολίτη 8 ευρώ. Δηλαδή 200% κέρδος;;;

Οπότε ο πολίτης έχει απόλυτο δίκαιο όταν λέει «φαρμακείο είστε»...

Γιατί το πουλάει όμως ο φαρμακοποιός 8 ευρώ το ράπιντ τεστ; Ρωτήσαμε φαρμακοποιό και μας είπε ότι η τιμή ενέχει και το ρίσκο που παίρνει για να κάνει την "εξέταση". Δηλαδή ο φαρμακοποιός που κάνει ράπιντ τεστ με 5 ευρώ δεν παίρνει ρίσκο ή με τα +3 ευρώ εξαφανίζεται το ρίσκο; Και αφού οι φαρμακοποιοί είναι εμβολιασμένοι, τι ρίσκο παίρνουν. Δεν τους προστατεύει το εμβόλιο;;;

Φαρμακοποιοί, ρίξτε τις τιμές των ράπιντ τεστ!!! Ακόμα και με 5 ευρώ, το κέρδος σας είναι τεράστιο!!! Για τον πολίτη τα 3+3 ευρώ που θα γλυτώσει την εβδομάδα είναι μεγάλη υπόθεση. Εξασφαλίζει το γάλα και το ψωμί του παιδιού του!

Αν δεν το έχετε καταλάβει, η κοινωνία υποφέρει, στενάζει. Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να κάνει την ζωή δύσκολη στον πολίτη, τουλάχιστον εσείς σταθείτε δίπλα του.


* Δεν αμφισβητούμε το κοινωνικό έργο που προσφέρει η πλειοψηφία των φαρμακείων προς τον πολίτη, με τις εξυπηρετήσεις, την ανοχή σε οικονομικά προβλήματα που τυχόν υπάρχουν, αλλά το να έχει περάσει τόσος καιρός και να συζητάμε ακόμα για φαρμακεία που χρεώνουν 8-10 ευρώ τα ράπιντ τεστ, το θεωρούμε παράλογο και άκαρδο προς τους πολίτες, αν συνυπολογίσουμε σε όλα αυτά την τεράστια ακρίβεια σε αγαθά και υπηρεσίες.

* Φωτογραφία από mohamed Hassan από το Pixabay