Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Μεγάλη εκδήλωση των υγειονομικών σε αναστολή εργασίας στην παραλία Θεσσαλονίκης

Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι συγκεντρωμένο μεγάλο πλήθος υγειονομικών που βρίσκονται σε υποχρεωτική από την κυβέρνηση της ΝΔ αναστολή εργασίας εδώ και 9 μήνες. Με αξιοπρέπεια και ηρωικό θάρρος μάχονται εκτός από το δικαίωμα στην επιβίωση την δικιά τους και των οικογενειών τους και για το δικαίωμα του ανθρώπου στην ελευθερία και κατά των διαχωρισμών.

Παρά το γεγονός ότι αυτή την στιγμή βρέχει και φυσάει στην Θεσσαλονίκη, οι υγειονομικοί παραμένουν εκεί και διεκδικούν τα δίκαια τους, τα δίκαια όλων μας. Ανάμεσα τους πολλοί υγειονομικοί από την Κατερίνη!

➤ Μερικά από τα συνθήματα τους: 

«Κάτω η χούντα του Μητσοτάκη» - «Παιδεία, Υγεία, Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73΄» - «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε».

Από τα συνθήματα των υγειονομικών δεν εξαιρούνται τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα της βουλής, όπως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δείχνει την έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει για την στάση τους στο θέμα της υποχρεωτικής αναστολής εργασίας, αλλά και για τους εμβολιασμούς και τα οργουελικής προέλευσης μέτρα που ταλαιπώρησαν την ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα όσο το επιτρέπει ο καιρός, γίνονται ομιλίες, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και συναυλία από καλλιτέχνες που στηρίζουν τον αγώνα των υγειονομικών.

* Στην πρώτη φωτογραφία (πάνω-εξώφυλλο), υγειονομικοί της Κατερίνης μαζί με δύο από τους υγειονομικούς που είχαν κάνει απεργία πείνας έξω από το υπουργείο υγείας.


* Μπορείτε να δείτε ζωντανά την εκδήλωση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=vpmrluxYCQY