Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Στην υγειά των κορόιδων

Αναρτήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, ο πιο ληστρικός φόρος που έχει επιβληθεί ποτέ στην ελληνική κοινωνία!

Πρόκειται για έναν αιματηρό φόρο εμπνεύσεως Ευάγγελου Βενιζέλου (ΠΑΣΟΚ) με την θερμή υποστήριξη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνδυασμό με τις φορολογικές δηλώσεις που θα καταθέσουμε σε λίγο, την αύξηση στα ύψη της ΔΕΗ, των καυσίμων, των τροφίμων, της ανεργίας, των πάντων δηλαδή, καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα εφιαλτικό σκηνικό με αποδέκτη όλους εμάς και απώτερο σκοπό την εξαθλίωση μας.

Οι οικογένειες κόβουν από το υστέρημα τους, από τα φροντιστήρια των παιδιών τους, τα ρούχα τους, το φαγητό τους, τον αθλητισμό τους, από όπου μπορούν για να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ και ότι άλλο φόρο σκαρφίζονται οι κυβερνήσεις για να μην τους πάρουν τα σπίτια ή να μην μπουν φυλακή!

Και οι πολιτικοί μας ζουν πλουσιοπάροχα με όλες τις ανέσεις τους και δεν τους καίγεται καρφί για το πως θα μπορέσουμε όλοι οι υπόλοιποι να τα βγάλουμε πέρα.

Σε λίγο θα έχουμε ευρωεκλογές για να στείλουμε στην Ευρώπη ευρωβουλευτές να ζήσουν το όνειρο τους με υπέρογκες αμοιβές και παροχές στην υγειά των κορόιδων, δηλαδή εμάς. Ήδη οι υποψήφιοι... "μαχαραγιάδες" (ευρωβουλευτές), "οργώνουν" την Ελλάδα για να συγκεντρώσουν ψήφους από τους φτωχούς και πεινασμένους Έλληνες και Ελληνίδες. Δεν υπάρχει αμφιβολία, θα τους ψηφίσετε! Όπως ψηφίσατε στο παρελθόν, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα δώσατε 41% στην ΝΔ.

Δυστυχώς οι επιλογές κάποιων επηρεάζουν τις ζωές όλων των υπόλοιπων, που διατηρούν ακόμα την αξιοπρέπεια τους και δεν αρέσκονται να επιβιώνουν με επιδόματα και με τις "χάντρες και τα καθρεφτάκια" που τους προσφέρουν οι πολιτικοί μας για να τους κρατάνε μαντρωμένους σε μια φανταστική φυλακή ώστε να μην αντιδρούν σε ότι και αν γίνεται δίπλα τους.

Το χειρότερο από όλα για τους πολίτες, είναι ότι δεν υπάρχει όραμα, δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει προσμονή για κάτι το καλύτερο. Φτάνει να κοιτάξετε την "ποιότητα" της αντιπολίτευσης και θα καταλάβετε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι το θετικό από το ισχύων πολιτικό σύστημα.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι "η ελπίδα πεθαίνει τελευταία". Την ελπίδα την έχουμε "δολοφονήσει" άπειρες φορές με τις επιλογές μας. Κανείς δεν πρόκειται να μας σώσει, αν δεν το θέλουμε εμείς. Οπότε η μοναδική επιλογή μας είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και αν τα καταφέρουμε να κάνουμε το μυαλό μας να δουλέψει, ίσως καταφέρουμε κάτι. Ίσως...