Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Βραδιά γνωριμίας μελών και φίλων τής πρωτοβουλίας πολιτών «ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ, ΠΙΝΟΝΤΑΣΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ, ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ,ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Με την παρουσία των ιδρυτικών στελεχών τής νεοσύστατης πρωτοβουλίας πολιτών «ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» Ν. Πιερίας καθώς και με τη συμμετοχή 130 περίπου νέων μελών και φίλων αυτής της κίνησης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση αλληλογνωριμίας.

Αυτή η βραδιά γνωριμίας έγινε σε παραλιακό κέντρο, το βράδυ τής Παρασκευής 24/6/2022, στην Παραλία Κατερίνης, πίνοντας και τρώγοντας, ακούγοντας ζωντανή μουσική αλλά και συζητώντας.

Η συνάντηση ήταν το αποτέλεσμα απόφασης των 10 ιδρυτικών μελών, με στόχο τη δια ζώσης γνωριμία τους με τα περίπου 300 μέλη και φίλους, που ακολουθούν τη σελίδα τής πρωτοβουλίας, στο facebook.

Το σκεπτικό τής απόφασης ήταν απλό: Δεν είναι δυνατόν οι φίλοι τής πρωτοβουλίας να επικοινωνούν απρόσωπα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Ήταν ανάγκη και να γνωριστούν πρόσωπο με πρόσωπο! Κι αυτό επιτεύχθηκε όχι μόνο με την προσέλευσή τους αλλά και με επίσκεψη ιδρυτικών στελεχών στα τραπέζια μελών και φίλων τής πρωτοβουλίας, όπου έγιναν συζητήσεις, ανταλλάχθηκαν απόψεις αλλά και δόθηκαν ευχές με τσούγκρισμα των ποτηριών: «Στην ελευθερία μας, στην υγειά μας»!

Τη βραδιά γνωριμίας συντρόφευσαν με τις μελωδίες και ερμηνείες τους η Άννα Δρανίδου (ιδρυτικό μέλος τής «ΦΛΟΓΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»), ο Σωτήρης Τζήκας, ο Βασίλης Καρόζας και ο Γιώργος Ευαγγέλου.

Παρούσες και παρόντες υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας.

Ανάμεσα στα μέλη και στους φίλους τής «ΦΛΟΓΑΣ» βρέθηκαν και υγειονομικοί σε αναστολή. Πρόκειται για σύγχρονες ηρωίδες και για σύγχρονους ήρωες, διότι αφού, με κίνδυνο της ίδιας τής υγείας τους, έδωσαν σκληρές ιατρικές και νοσηλευτικές μάχες μέσα στο νοσοκομείο Κατερίνης, αλλά όχι μόνο, με σκοπό να στηρίξουν εκατοντάδες ασθενείς από κορωνοϊό τη διετία 2020 και 2021, τελικά το Υπουργείο Υγείας τούς πέταξε στον δρόμο, από 1/9/2021, επειδή αρνήθηκαν να κάνουν τα πειραματικά εμβόλια (τα αποκαλούμε έτσι επειδή δεν έλαβαν τελική έγκριση αλλά «Εξουσιοδότηση Έκτακτης Ανάγκης», αφού οι κλινικές μελέτες τους δεν έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό αναμένεται να γίνει περί το 2024).

Τους υγειονομικούς τούς πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο, χωρίς μισθούς, χωρίς ασφάλιση και πρακτικά χωρίς το δικαίωμα να μπορούν να απασχοληθούν οπουδήποτε αλλού πάνω στο αντικείμενο της ειδικότητάς τους.

Μέχρι σήμερα μάλιστα, το Υπουργείο Υγείας εκβιάζει αυτούς τους υγειονομικούς να δεχθούν να κάνουν αυτά τα πειραματικά εμβόλια (που, κατ’ ομολογία των ίδιων των φαρμακευτικών εταιρειών που τα παρασκεύασαν, προκαλούν σοβαρές παρενέργειες και που, κατά πολλούς, ενοχοποιούνται μέχρι και για θανάτους), λέγοντάς τους ουσιαστικά ότι είτε θα πρέπει να υποκύψουν για να επιστρέψουν στις εργασίες τους, είτε θα πρέπει να πεθάνουν βιολογικά μαζί με τις οικογένειές τους… Πρόκειται για εγκληματική πολιτική και για πρωτοφανή εκδήλωση κρατικής αναλγησίας στην μεταδικτατορική Ελλάδα.

Η «ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» ακολουθώντας τα βήματα απλών πολιτών και ελάχιστων φορέων, στηρίζει οικονομικά και ηθικά τούς υγειονομικούς σε αναστολή. Και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον, δεδομένου ότι οι υγειονομικοί σε αναστολή δεν έχουν τη οικονομική και ηθική στήριξη κανενός σχεδόν φορέα.

Οι υγειονομικοί σε αναστολή δεν έχουν τη στήριξη ούτε φυσικά της επίσημης Πολιτείας και της κυβέρνησης, ούτε των περισσότερων κομμάτων, και δη των εκπροσωπουμένων στο κοινοβούλιο, ούτε της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ούτε όμως και της συντριπτικής πλειοψηφίας φορέων και συλλόγων, διότι οι εν λόγω Αρχές καθώς και οι περισσότεροι φορείς, είτε ακολουθούν όσα διατάζει το κυβερνητικό καθεστώς, είτε βάζουν πλάτες σ’ αυτό το καθεστώς, επίσημα ή ανεπίσημα.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ούτε καν την αρωγή της διοικούσας Εκκλησίας δεν έχουν, η στάση της οποίας κατά την περίοδο του κορωνοϊού, πλην ελαχίστων μεμονωμένων εξαιρέσεων, υπήρξε απογοητευτική.

Η ελευθερία δεν είναι προνόμιο κάποιων. Είναι δικαίωμα όλων.


Στην έναρξη της εκδήλωσης, η Σωτηρία Ουσταμπασίδου, εκπροσωπώντας την πρωτοβουλία «ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», καλωσόρισε τις φίλες και τους φίλους που παραβρέθηκαν εκεί με τα εξής λόγια:

«Φίλες, φίλοι, μεγαλύτεροι και νεότεροι, σας καλωσορίζουμε σ’ αυτήν εδώ τη συνάντηση των μελών και των φίλων τής πρωτοβουλίας ‘‘ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ’’!

Η συνάντηση αυτή οργανώθηκε για να γνωριστούμε καλύτερα.

Επειδή ζούμε, μεν, σε μια δύσκολη περίοδο, αλλά ταυτόχρονα επειδή δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, δεν πρέπει να μελαγχολούμε αλλά να είμαστε εύθυμοι, να γελάμε και να διασκεδάζουμε και να μην απογοητευόμαστε για όλα όσα δύσκολα συμβαίνουν γύρω μας, γι’ αυτό λοιπόν βάλαμε πάνω στην πρόσκληση αυτής τής συνάντησης μια πολύ γνωστή φράση από μια παλιά ελληνική κωμωδία. Είναι η αγγλική φράση «του νόου ας μπέτερ», που έλεγε και ξανάλεγε η ηθοποιός Νόρα Βαλσάμη, θέλοντας δηλαδή να εξηγήσει στον αδελφό της, τον Χρόνη Εξαρχάκο, ότι η κοινή συνάντηση φίλων και φιλενάδων που προετοίμασε, δεν ήταν ένα πάρτι, αλλά μια προσπάθεια για να γνωριστούν καλύτερα οι νέοι εκείνης τής εποχής!

Ποιοι είμαστε όλες και όλοι εμείς που ήρθαμε απόψε εδώ σ’ αυτό το παραλιακό κέντρο; Δεν είμαστε ένα πάρτι, δεν είμαστε κόμμα, δεν είμαστε μια κομματιασμένη συντροφιά. Δεν είμαστε μια συνηθισμένη συντροφιά, δεν είμαστε μια απρόσωπη ομάδα. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα, μια ιδιαίτερη συντροφιά πολιτών της Πιερίας, που ήρθαμε εδώ σ’ αυτή τη συνάντηση για να γνωριστούμε καλύτερα.

Βεβαίως, δεν είμαστε όλοι νέοι στην ηλικία, είμαστε όμως όλοι νέοι στην καρδιά. Κι αυτό είναι που μετράει.

Άλλοι από εμάς και από εσάς έχουμε και έχετε οικογένειες, άλλοι είναι νέοι, άλλοι είναι λίγο μεγαλύτεροι, άλλοι είναι λίγο πιο μικροί, άλλοι είναι λίγο πιο μεγάλοι, ωστόσο εκείνο που έχει μεγάλη σημασία δεν είναι η ηλικιακή κατάσταση καθενός. Είναι, ότι σήμερα, μικρότεροι και μεγαλύτεροι, είμαστε όλοι μαζί.

Γιατί σήμερα είμαστε όλοι μαζί; Διότι μας ενώνουν κάποιες ιδέες, μας ενώνουν κάποιες αξίες, μας ενώνει ο αγώνας για την ελευθερία, την πραγματική, όμως, ελευθερία.

Η ελευθερία είναι η μεγάλη επιλογή μας για το τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας και όχι το τι θέλουν κάποιοι άλλοι να κάνουμε εμείς στη ζωή μας.

Βεβαίως, η αληθινή ελευθερία συνοδεύεται και από την ευθύνη, διότι μόνο τότε έχουμε και υπεύθυνη ελευθερία, πραγματική ελευθερία. Ο Μίκης Θεοδωράκης, σε εκδήλωση εδώ στην Κατερίνη, κατά τη δεκαετία τού ‘90, έλεγε ότι είναι άλλο η ελευθερία και είναι άλλο η ελευθεριότητα. Και ελευθεριότητα είναι η ελευθερία χωρίς ευθύνη, η ανεύθυνη ελευθερία, την οποία ο Μίκης Θεοδωράκης την ταύτιζε με την ασυδοσία.

Η ελευθερία, λοιπόν, είναι ανάγκη να συνοδεύεται και από την υπευθυνότητα. Υπάρχει όμως και ένα ακόμη στοιχείο που είναι ανάγκη να το έχουμε υπόψη μας, ένα στοιχείο που πρέπει να συνοδεύει την ελευθερία μας. Ποιο είναι το στοιχείο αυτό; Είναι το φως!

Η πραγματική ελευθερία δηλαδή, για να υπάρχει, είναι ανάγκη μέσα μας να είναι αναμμένη και μια πνευματική φλόγα. Και η μεγάλη προσπάθειά μας γίνεται ώστε να διατηρηθεί αυτή η φλόγα, να μη σβήσει μέσα μας το φως. Διότι, αν σβήσει η φλόγα, αν σβήσει από μέσα μας το φως, τότε χάνεται και η ελευθερία μας. Γι’ αυτό και χαιρόμαστε που ονομάσαμε την ομάδα μας ως «Φλόγα Ελευθερίας».

Θέλουμε, επίσης, να ξεκαθαρίσουμε εδώ σήμερα, ότι η ελευθερία δεν είναι προνόμιο μόνο κάποιων. Η ελευθερία είναι αγαθό όλων. Είναι αγαθό που το έδωσε ο ίδιος ο Θεός.

Σήμερα, ωστόσο, σ’ αυτή την υγειονομική κρίση που ζούμε, με τα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, δεν βλέπουμε να υπάρχει μια πραγματική ελευθερία αλλά μια (εντός εισαγωγικών) ελευθερία, που ουσιαστικά είναι σκλαβιά. Και όποιοι είναι (εντός εισαγωγικών ή εκτός εισαγωγικών) καλά παιδιά, μπορούν σήμερα ή και θα μπορούν και στο μέλλον να πηγαίνουν σε εκδηλώσεις, σε καφετέριες, σε κέντρα διασκέδασης κλπ. Και όποιοι είναι (εντός εισαγωγικών) κακά παιδιά, όπως πολλοί και πολλές από εμάς που βρισκόμαστε εδώ σήμερα, μας στερούν και θα συνεχίσουν να μας στερούν αυτά τα δικαιώματα, θα μας στερούν συνεχώς την ελευθερία μας.

Θέλω να τονίσω και κάτι ακόμη. Για να μπείτε σήμερα, όλοι εσείς και όλοι εμείς, σ’ αυτό το κέντρο και για να βρεθούμε όλοι μαζί, δεν ζητήσαμε από κανέναν και από καμία να μας δείξει πιστοποιητικό υγειονομικών, κοινωνικών, πολιτικών και άλλων φρονημάτων. Και δεν θα το κάνουμε ποτέ, είτε είναι καλοκαίρι, είτε είναι χειμώνας, είτε βρισκόμαστε σε οποιαδήποτε περίσταση.

Δεν κάνουμε κοινωνικές και άλλες διακρίσεις, δεν κάνουμε κανέναν διαχωρισμό μεταξύ των ανθρώπων, όπως το κάνουν άλλοι. Πιστεύουμε στην ελευθερία τού ανθρώπου, διότι η ελευθερία είναι ουσιαστικό στοιχείο τής ανθρώπινης ύπαρξης.

Πιστεύουμε στην ελεύθερη επιλογή των ανθρώπων, για κάθε τι. Αντιστεκόμαστε στην υποχρεωτικότητα, αντιστεκόμμαστε στην προπαγάνδα, αντιστεκόμαστε στους κρατικούς εκβιασμούς, αντιστεκόμαστε στους διαχωρισμούς, αντιστεκόμαστε στον διχασμό τής κοινωνίας, αντιστεκόμαστε στην απανθρωπιά που κυκλοφορεί γύρω μας και που ελάχιστοι μιλούν γι’ αυτήν…

Συγγνώμη που σας κούρασα.

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες, ας χαρούμε την αποψινή βραδιά κι ας γνωριστούμε μεταξύ μας, πίνοντας και τρώγοντας. Μα πάνω απ’ όλα, με καλή διάθεση, με μεγάλη αγάπη, με πραγματική υγεία, με άπλετη χαρά.

Καλή μας βραδιά».

Η «ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» διοργανώνει, προσεχώς, μουσική εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στους Υγειονομικούς σε Αναστολή!

Ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός από το ιδρυτικό στέλεχος τής πρωτοβουλίας, τον Κωνσταντίνο Ταούλα, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, υπενθύμισε ότι η πρωτοβουλία πολιτών «ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» αναζητάει μέσα από εκδηλώσεις όπως αυτή, νέα ενεργά μέλη, με δημιουργική διάθεση και φαντασία, για να γίνουμε όλοι μαζί ένα υγιές κοινωνικό κύτταρο, μία μικρή «Εκκλησία Δήμου» πού θα πρεσβεύει και θα ζει με οδηγό τις παραδοσιακές πολιτιστικές αξίες τής ελληνικότητας, της ρωμιοσύνης, μακριά από το κυρίαρχο πρότυπο της άκρατης ατομικότητας και του καταναλωτισμού που προωθεί το καταρρέον δυτικό πολιτιστικό μοντέλο.

Επίσης, προανήγγειλε την επόμενη εκδήλωση, μουσικού χαρακτήρα, με στόχο την οικονομική στήριξη των σύγχρονων ηρώων, των εν αναστολή υγειονομικών. (Το πώς θα γίνει η όλη διαδικασία αλλά και ποια αντικειμενικά κριτήρια θα ακολουθηθούν ως προς το ζήτημα της ενίσχυσης, αυτό θα ανακοινωθεί προσεχώς).

Στη συνέχεια ακολούθησε το μουσικό πρόγραμμα, με ελληνικά και ξένα τραγούδια. Εκτός από τους γνωστούς Πιεριείς καλλιτέχνες που προαναφέραμε, μέλη της ομάδας κλήθηκαν από τους μουσικούς να συμβάλουν με το δικό τους κέφι και μεράκι, είτε τραγουδώντας, και με κάποια φυσιολογικά φάλτσα, έτσι «για να σμίξουν παλιές κι αναμμένες φωτιές με το ροκ του μέλλοντός μας», που θα ‘λεγε κι ο γνωστός τραγουδοποιός, είτε πιασμένοι χέρι - χέρι σε «χορούς κυκλωτικούς» αλλά «κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς».

Η φλόγα ελευθερίας μεγαλώνει και δυναμώνει!

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αρκετοί παρόντες φίλοι τής «ΦΛΟΓΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», άνδρες, γυναίκες, νέοι και νέες, γράφτηκαν ως μέλη με πλήρη δικαιώματα στην πρωτοβουλία πολιτών, επιδιώκοντας έτσι να ενεργοποιηθούν ακόμη περισσότερο και να στηρίξουν τον κοινό αγώνα για πραγματική ζωή και αληθινή ελευθερία. Και τα καλύτερα έπονται!