Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Ο συμπολίτης μας παιδίατρος Απόστολος Ζέρβας για τα εμβόλια και τον κορονοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο ραδιόφωνο του Focus fm 103.6 και στην εκπομπή του Στέφανου Δαμιανίδη μίλησε σήμερα το πρωί ο συμπολίτης μας παιδίατρος Απόστολος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε για τον κορονοϊό, τα εμβόλια και απάντησε σε ερωτήσεις των ακροατών του Focus fm 103.6.









Μερικά από όσα είπε ο κ. Ζέρβας:

«Μιλάω για τον κορονοϊό 2,5 χρόνια και δεν έχω αλλάξει ούτε ένα "και" στις τοποθετήσεις μου. Ποτέ δεν με κάλεσαν τα "μεγάλα" κανάλια για να ακούσουν τις απόψεις μου και να αντιπαρατεθώ με άλλους επιστήμονες.

Ένα εμβόλιο για να χρησιμοποιηθεί στους ανθρώπους θα πρέπει να πληρεί 3 στοιχεία.
  • Πρώτον, να μην είναι σε πειραματικό στάδιο 
  • Δεύτερον, να παρέχει προστασία
  • Τρίτον, θα πρέπει να μην υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες
Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε εμβόλια για τον κορονοϊό σε μικρά παιδιά. Τα κλασικά εμβόλια που δεν είναι τεχνολογίας mRNA, φυσικά και πρέπει να γίνονται και προστατεύουν τα παιδιά σε ποσοστό 95-98%.

Η παραλαγή όμικρον είναι η εξασθένηση του κορονοϊού, είναι το κύκνειο άσμα του. Δεν πιστεύω στον σύνδρομο long-covid, δηλαδή ότι υπάρχουν μακροχρόνιες παρενέργειες σε όποιον νόσησε από τον κορονοϊό.»

-------------------------------

➤ Ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Ζέρβα μπορείτε να την ακούσετε εδώ: https://youtu.be/yi9yQgfghis από το 1:12:00 έως το 1:46:00

➤ Ο κ. Απόστολος Ζέρβας είναι συνταξιούχος παιδίατρος, σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, ενώ ήταν και πρώην σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2004 - 2009.