Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Ευρωπαίοι, τα σπίτια σας σαν τα μάτια σας...

Με πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο εμπνευστής του απεχθέστερου φόρου όλων των εποχών, του ΕΝΦΙΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ορίστηκε μέλος της επταμελούς ομάδας υψηλού επιπέδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που για κάποιο ακατανόητο λόγο για εμάς, ονομάζεται και "Επιτροπή των Σοφών".

Περιουσίες χάθηκαν, άνθρωποι δυστύχησαν και δυστυχούν και το αποτέλεσμα είναι ο εμπνευστής όλων αυτών να επιβραβεύεται με μία θέση σε μία επιτροπή της Ε.Ε. Μάλιστα, με πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (άραγε πώς να νιώθουν τα στελέχη της ΝΔ, που ακόμα ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προτιμάται αντί αυτών;).

Αλλά το πώς θα νιώθουν τα στελέχη της ΝΔ, ποσώς μας ενδιαφέρει. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι ο υπεύθυνος της δυστυχίας εκατομμυρίων Ελλήνων και Ελληνίδων, που θέσπισε τον ΕΝΦΙΑ (ούτε επί τουρκοκρατίας δεν είχαμε τέτοιο φόρο) και που είχε πει ότι θα ήταν για δύο χρόνια και τον πληρώνουμε για πάνω από 10 χρόνια τώρα, επιβραβεύεται και τοποθετείται σε μια επιτροπή της Ε.Ε.

Μπορεί η επιτροπή της Ε.Ε. που θα συμμετέχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ασχολείται κυρίως με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά κανείς δεν αποκλείει στα πηγαδάκια των "Σοφών" να πέσει καμία πρόταση για επιβολή φορολογίας σε στυλ ΕΝΦΙΑ στα σπίτια των Ευρωπαίων πολιτών, οπότε φίλοι Ευρωπαίοι ας έχετε τον νου σας, ποτέ δεν ξέρετε...

Να θυμίσουμε ότι την επιβολή του ΕΝΦΙΑ την ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (που μετά έγινε ΚΙΝΑΛ και τώρα ξανά ΠΑΣΟΚ...), τον διατήρησε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ότι θα τον καταργήσει (κάτι που δεν έκανε ποτέ) και συνεχίζει η ΝΔ να τον εισπράττει από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

* Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay