Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Προσωπικός γιατρός με απειλές και ποινές - Η κυβέρνηση έχει κάνει «τέχνη» τον εξαναγκασμό στην υγεία...

Συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ στον ίδιο δρόμο των απειλών και των ποινών για οποιοδήποτε σχεδόν "νομοθετικό" μέτρο που φέρνει με το έτσι θέλω στην ζωή των πολιτών.

Τα πρόστιμα επί κορονοϊού έχουν γίνει πλέον συνήθεια για την κυβέρνηση, που αυτή τη φορά απειλεί με ποινές όσους δεν εγγραφούν ή εγγραφούν καθυστερημένα στο πρόγραμμα του προσωπικού γιατρού από τις 1 Ιουλίου 2022.

Και όπως αναγράφεται στο ΦΕΚ που πρόσφατα κυκλοφόρησε: «Εάν ο πολίτης δεν τηρεί το σύστημα των παραπομπών και δεν είναι εγγεγραμμένος σε προσωπικό ιατρό, τότε συντρέχουν στο πρόσωπό του σωρευτικά οι συνέπειες «αντικίνητρα».

Δηλαδή ο πολίτης που πληρώνει ήδη πανάκριβα για την υγεία του, αν δεν συμμορφωθεί και δεν υπακούσει, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά ποινών όπως:

Από την 1η/10/2022, επιβάρυνση στη φαρμακευτική δαπάνη, σε ποσοστό 10% επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους.

Από την 1η/10/2022, πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, όπως αυτές περιγράφονται στον ΕΚΠΥ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. του πολίτη, ο οποίος δεν είναι εγγεγραμμένος σε Προσωπικό Ιατρό, κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του

Από την 1η Ιανουαρίου 2023, τα ανωτέρω προβλεπόμενα προσαυξάνονται κατά ποσοστό 10%, επιπλέον της άνω πρόσθετης συμμετοχής επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του στην φαρμακευτική δαπάνη και στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, όπως αυτές περιγράφονται στον ΕΚΠΥ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. του πολίτη, ανερχόμενα σε ποσοστό 20% επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του.

Έτσι, η κυβέρνηση μέσα από έναν πρωτοφανή εξαναγκασμό -που εφάρμοσε με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορονοϊό, τα πιστοποιητικά, τα υποχρεωτικά τεστ, τις απολύσεις και τα πρόστιμα- συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους πολίτες ως αγέλες, ως ένα απρόσωπο πλήθος και με την μέθοδο του καρότου-μαστιγίου προσπαθεί να επιβάλει ένα νέο μέτρο που και αυτό έχει να κάνει με την υγεία. Κανένας σεβασμός στον πολίτη και τις επιλογές του.

Πρόκειται για αυταρχικές μεθόδους που δυστυχώς ενισχύουν το επιχείρημα ότι βιώνουμε μία υγειονομική χούντα με απαγορεύσεις, εκβιασμούς και πρόστιμα. Η κυβέρνηση συνεχώς μας εκπλήσσει με τις εμπνεύσεις της και μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι άλλο "μέτρο" μπορεί να μας φέρει στο μέλλον για την... υγεία μας.

* Φωτογραφία από waldryano από το Pixabay