Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Πώς θα έπρεπε να είναι ένα ψήφισμα "συμπαράστασης";

Με αφορμή την συζήτηση χθες 27/7/2022 στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης για την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους υγειονομικούς της πόλης μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας...

και το "χάος" που επικράτησε ως το τι θα έπρεπε να περιλαμβάνεται στο ψήφισμα, ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.


➤ Οι υγειονομικοί ζητάνε συγκεκριμένα:

  • Την επιστροφή στις εργασίες τους
  • Την αναδρομική αποζημίωση των αποδοχών τους, παροχών, ασφαλιστικών κ.α.

Όταν κάποιος θέλει να συμπαρασταθεί στον αγώνα των υγειονομικών, δεν μπορεί να εκδώσει ψήφισμα το οποίο δεν θα περιλαμβάνει τις παραπάνω προϋποθέσεις. Τελεία και παύλα! Οτιδήποτε άλλο είναι απλά για να κάνουμε κουβέντα...

➤ Οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ ότι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που έχει όχι απλά πάρει την θέση των υγειονομικών, αλλά έχει καταθέσει και τροπολογία στην Βουλή, είναι το κόμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ¹. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Μάλιστα η τροπολογία κατατέθηκε στην Βουλή στις 14/7/2022.

➤ Την συγκεκριμένη τροπολογία θα μπορούσε να την φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ψήφισμα η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης. Δεν το έκανε και ψήφισε το παρακάτω κείμενο: 


¹Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κατέθεσε τροπολογία υπέρ των υγειονομικών που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, στο επερχόμενο προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, με τίτλο “Μεταρρυθμίσεις στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή”. Με την τροπολογία αυτή, η Ελληνική Λύση προτείνει άρση της επιβολής του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον covid 19, άρση της αναστολής εργασίας των υγειονομικών σε δημόσιες δομές υγείας και καταβολή των αποδοχών τους.

➤ Διαβάστε εδώ την τροπολογία: https://elliniki-lisi.gr