Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Ο συμπολίτης μας Παιδίατρος κ. Απόστολος Ζέρβας για την ανακοίνωση του Γ.Ν. Νοσοκομείου Κατερίνης για την πρόσληψη Παθολόγου Ιατρού

Απόστολος Ζέρβας: «ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ...»

«Αισθάνθηκα την ανάγκη ως Παιδίατρος επί 32 έτη και Λειτουργός της Ιατρικής Επιστήμης για 41 χρόνια να αντιδράσω στην πομπώδη ανακοίνωση (Δελτίο Τύπου) της Διοικήσεως του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης :

1. Δεν πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι για τον διορισμό μιας Παθολόγου σε κενή Οργανική Θέση, καθώς υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε προσωπικό λόγω συνταξιοδότησης (είναι γνωστός ο αριθμός των συναδέλφων Ιατρών που αποχώρησαν τερματίσαντες ευδοκίμως την προσφορά τους).

2. Σύμφωνα με πληροφορίες από φίλους δημοσιογράφους, δεν έχει γίνει επί μια τριετία ουδεμία δια ζώσης ενημέρωση των ανθρώπων που εργάζονται στα ΜΜΕ.

3. Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα όσον αφορά τους θανάτους κατά την διετία της πανδημίας λόγω του κορωνοϊού, διότι από εργαζόμενους υπάρχει πληροφόρηση για απώλειες άνω των 600 συνανθρώπων μας (είναι γνωστό ότι για κάποιους υπάρχουν Ιατροδικαστικά πορίσματα που έχουν ιδιαίτερη σημασία).»

---------------------------------

* Η ανακοίνωση του Γ.Ν. Νοσοκομείου Κατερίνης: ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ Γ. Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Χάρη στις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και το Υπουργείο Υγείας, αποτελεί μεγάλη μας χαρά, έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια, η πρόσληψη και η ορκωμοσία της νέας ιατρού Τσιμήτρη Θεοδώρας, Επιμελήτριας Β΄ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας, σε συνέχεια της προκήρυξης Γ4α/Γ.Π.49607/07.09.2021.

Οι προσπάθειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την περαιτέρω ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής θα είναι συνεχείς καθώς αποτελεί την κλινική με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες ετησίως.

Άμεσα θα ακολουθήσουν και νέες προκηρύξεις επτά θέσεων ειδικών ιατρών για την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη του Γενικού Νοσοκομείου της Κατερίνης.

---------------------------------

* Ο κ. Απόστολος Ζέρβας είναι συνταξιούχος παιδίατρος, σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, ενώ ήταν και πρώην σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2004 - 2009.