Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Έδεσσα η πόλη των νερών και μια πόλη από αυτές που θέλεις να επισκεφτείς (ΦΩΤΟ)

Οι περισσότεροι έχετε επισκεφτεί την γειτονική πόλη της Έδεσσας και σίγουρα έχετε μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δύο είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Φυσικά το νερό, που το συναντάς σε μορφή καταρράκτη, ποταμιού και το έχεις μαζί σου σε όλη την πόλη. Αλλά και το πράσινο είναι ένα ακόμα κυρίαρχο στοιχείο σε όλη την περιοχή. Δέντρα παντού, καταπράσινες πλατείες και γωνιές σε κάθε γειτονιά, ομορφαίνουν την πόλη της Έδεσσας.

Οι καταρράκτες εντυπωσιακοί και επιβλητικοί είναι το σήμα κατατεθέν της Έδεσσας και δεν μπορείς να πεις ότι είδες την πόλη χωρίς να τους επισκεφτείς. Από εκεί και πέρα υπάρχουν μικρότεροι καταρράκτες μέσα στην πόλη, στην κεντρική πλατεία, ποτάμια που την διασχίζουν από το ένα άκρο στο άλλο. Όμορφες μικρές πλατείες, με παιδικές χαρές, όργανα γυμναστικής, ηλεκτρικά ποδήλατα, μουσεία, μεγάλα πεζοδρόμια και όμορφα σπίτια. Και φυσικά το φρούτο που βλέπεις παντού μπροστά σου είναι τα κεράσια που συνοδεύουν τα γεύματα σου στα εστιατόρια και τις ταβέρνες της πόλης.

Όποια πόλη εκμεταλλεύτηκε την δύναμη και την ομορφιά του νερού και έχει την τύχη να την διασχίζει κάποιο ποτάμι -μικρό ή μεγάλο- απογείωσε στα ύψη το βιωτικό επίπεδο των πολιτών της και φυσικά ανάπτυξε ιδιαίτερη οικονομική δραστηριότητα. Έτσι ο επισκέπτης συναντά ταβέρνες, καφετερίες, καταστήματα και όμορφες γωνιές κατά μήκος των ποταμών που διασχίζουν την Έδεσσα. Σε συνδυασμό με το πράσινο και τα δέντρα που υπάρχουν δίπλα στα ποτάμια το αποτέλεσμα είναι χάρμα οφθαλμών!

➤ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ





➤ ΠΟΤΑΜΙΑ






➤ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ




➤ ΣΤΑΛΑΚΤΙΤΕΣ - ΣΤΑΛΑΓΜΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ








➤ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ


➤ ΟΡΤΑΝΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ



* Φωτογραφίες: Μιχάλης Κανταρτζής