Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Δεν θα είναι πάντα Αύγουστος...

Αύγουστος, πανσέληνος, άλλοι στις παραλίες, άλλοι στις βεράντες, όλοι χαρούμενοι κανείς τους όμως δεν μπορεί ή δεν θέλει να δει τι έρχεται...

Ίσως μαζί με την αναμενόμενη καλοκαιρινή χαλάρωση μας, τα επιδόματα (ψίχουλα ελεημοσύνης με τα δικά μας χρήματα...) της κυβέρνησης να έχουν επίτηδες θολώσει την κρίση μας ώστε να μην δούμε αυτό που έρχεται από τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Μακάρι να διαψευσθούμε αλλά αυτό που έρχεται θα είναι δυσάρεστο.

Όλες οι ενδείξεις προδιαθέτουν για ένα φθινόπωρο-χειμώνα που οι τιμές προϊόντων-υπηρεσιών θα εκτοξευθούν στα ύψη. Ήδη κάθε 1-2 εβδομάδες στα σούπερ μάρκετ τα πάντα ανεβαίνουν και ανεβαίνουν χωρίς σταματημό. Θα δουλεύουμε μόνο και μόνο για να μην μας κόψουν το ρεύμα στα σπίτια μας. Θα ψάχνουμε στις μανάδες και τις γιαγιάδες μας, δεύτερες και τρίτες κουβέρτες να ζεσταθούμε, αφού η θέρμανση θα είναι ένα ιδιαίτερα ακριβό προνόμιο για τους κοινούς θνητούς. Για βόλτα με το αυτοκίνητο, ούτε λόγος. Οι ιδιοκτήτες θα μαλώνουν με τους ενοικιαστές για τα νοίκια, χωρίς αντίκρισμα αφού το χρήμα θα αποτελεί είδος προς εξαφάνιση.

Αυτό το δυσάρεστο και όχι μακρινό μέλλον, θα γίνει ακόμη πιο σκοτεινό με την γνωστή ρητορική της κυβέρνησης για τον κορονοϊό και τα δυστοπικά μέτρα που θα επαναφέρει, συμπληρώνοντάς τα με πιο "εξειδικευμένα" μέτρα. Οι τουρίστες θα φύγουν και θα επιστρέψει ως δια μαγείας ο ιός και μαζί του οι "ιεροεξεταστές" στην τηλεόραση, που θα κυνηγούν όποιον δεν εμβολιάστηκε, δεν φοράει μάσκα ή τολμάει να διασκεδάζει ακόμα! Θα μεγαλώσουν το εύρος του κυνηγιού τους, στοχεύοντας στα παιδιά μας βάζοντας τα στην πρώτη γραμμή του "πολέμου" της ανθρωπότητας με τον κορονοϊό. Θα επαναφέρουν το γνωστό ποίημα της ελευθερίας, που δεν πρόκειται φυσικά να επιτευχθεί αν δεν εμβολιαστεί και το τελευταίο παιδί στην Ελλάδα! Και τα ανθρώπινα όντα για μία ακόμη φορά θα πειστούν και θα γίνουν τα υποχείρια της κυβέρνησης και όπως κοιτούσαν πριν από ένα χρόνο τους ανεμβολίαστους συνανθρώπους τους ως λεπρούς, θα βλέπουν τα παιδιά μας σαν αυτά της παλαιάς ταινίας "η πόλη των καταραμένων" του Τζον Κάρπεντερ. Και θα απαγορεύουν οι μισοί-άνθρωποι στα παιδιά τους να παίζουν και ούτε καν να μιλούν στα ανεμβολίαστα παιδάκια, μην και τυχόν "μολυνθούν".

Κάποιοι θα πιστέψουν ότι με τις εκλογές (ίσως να' ναι και οι τελευταίες...) που θα γίνουν μπορεί κάτι να αλλάξει. Να αλλάξει τι και από ποιόν; Εντάξει έφυγε η «διαβολική» ΝΔ. Και μετά τι; Ποιος θα φέρει την ανακούφιση που διακαώς όλοι μας αποζητάμε; Ο ΣΥΡΙΖΑ που παρείχε σιωπηρή στήριξη στην ΝΔ και δεν έβγαλε ούτε μία φορά τον κόσμο στους δρόμους για να διαδηλώσει; Το ΠΑΣΟΚ που στεναχωριόταν γιατί η ΝΔ δεν έπαιρνε σκληρότερα μέτρα για τους ανυπάκουους ανεμβολίαστους, π.χ. να έκανε ντου η αστυνομία στα σπίτια τους και να τους εμβολιάζει με το ζόρι; Το πολιτικό μείγμα που θα προκύψει από την ευθυγράμμιση των τριών τους ίσως μαζί και με κάποιο άλλο "πρόθυμο" πολιτικό κόμμα, θα προσπαθήσει να τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες ότι άρχισε στην Ελλάδα η ΝΔ και άλλες κυβερνήσεις σε άλλες χώρες, που δεν είναι τίποτα άλλο από την απόλυτη υποδούλωση της ανθρώπινης υπόστασης.

Και το ερώτημα που προκύπτει, είναι τι κάνουμε, πώς μπορούμε να αντιδράσουμε; Να ξαναγίνουμε άνθρωποι. Γιατί αυτό που είμαστε τώρα απέχει πολλούς γαλαξίες από αυτό που προσδιορίζει την φύση του ανθρώπου. Από το να δείχνουμε με το δάχτυλο κάποιον που δεν εμβολιάστηκε, ας τον αγκαλιάσουμε εκεί στις ουρές των φαρμακείων που περιμένει υπομονητικά να δείξει στο σύστημα ότι ακόμη μπορεί να είναι όρθιος και να αντιστέκεται έστω και με λάθος τρόπο. Αντίσταση είναι και το να δείξει κάποιος την συμπόνοια του σε αυτούς που υποφέρουν, γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να έχουμε αισθήματα συμπόνοιας και να νοιαζόμαστε για τους διπλανούς μας. Θέλει να είμαστε ψυχρά ανθρωποειδή που στην θέση της καρδιά τους θα έχουν κυκλώματα και τσιπ. Μια χαζή εφαρμογή σε ένα "έξυπνο" κινητό που μπορούν ανά πάσα στιγμή να την διαγράψουν. 

Να συμπαρασταθούμε σε όσους έχουν προβλήματα και να μην διστάζουμε να ζητάμε βοήθεια αν εμείς είμαστε αυτοί που αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Να δώσουμε να καταλάβουν σε αυτούς που παίρνουν όλες αυτές τις παράλογες αποφάσεις και σε όσους τις στηρίζουν, ότι αποτελούν ξένο σώμα για εμάς και ότι δεν θέλουμε καμία συναναστροφή και συνδιαλλαγή μαζί τους. Είναι εκτός λογικής, να χαμογελάς και να δίνεις το χέρι σε αυτούς που έχουν βάλει σκοπό τους να σε κάνουν να σταματήσεις να χαμογελάς. Όπως είναι παρανοϊκό να πιστεύεις ότι αυτοί που σε έφεραν στο χείλος του γκρεμού, θα σε σώσουν. Και κάνουμε το ίδιο λάθος συνέχεια και συνέχεια, λες και η ζωή μας είναι μια συνεχόμενη επανάληψη των τελευταίων δύο χρόνων.

Να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν είναι σαν αυτούς που μας κυβερνούν τώρα, να αποδείξουν ότι λένε αλήθεια. Έχουμε τίποτα να χάσουμε; Καμμένοι από χέρι είμαστε από τους τωρινούς "σωτήρες" μας. Τι παραπάνω θα πάθουμε. Αν παραμείνει όπως έχει η κατάσταση είτε με διατήρηση της ίδιας κυβέρνησης, είτε με συνεργασία της με άλλους "πρόθυμους", δεν θα έχουμε σε λίγο καιρό να πάρουμε γάλα στα παιδιά μας. Ας διαπιστώσουμε λοιπόν αν όντως είναι άνθρωποι με μπέσα και λόγο όλοι αυτοί που βρίσκονται απέναντι στην δυστοπική "Εδέμ" της κυβέρνησης. Και για το όνομα του Θεού, κλείστε τα κεντρικά κουτιά που σας έχουν συνδεδεμένους. Θα διαπιστώσετε τότε ότι η ζωή είναι όμορφη και δεν είναι αυτή η μαύρη και ζοφερή εικόνα που θέλουν να πιστεύουμε ότι υπάρχει και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Ψάξτε άλλες πηγές "τροφοδοσίας" αλήθειας, γιατί η αλήθεια είναι εκεί έξω και περιμένει να την ανακαλύψεις...