Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

«Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»...

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα προσθέταμε και την λέξη «επικίνδυνη».

Δεν ξέρουμε πόσο καιρό βρίσκεται τοποθετημένος αυτός ο κώνος στην γέφυρα που συνδέει την Κατερίνη με τον σταθμό και την Ολυμπιακή Ακτή (δεξιά όπως βγαίνεις από Κατερίνη), αλλά επιτέλους κάποιος θα πρέπει να ενδιαφερθεί να διορθώσει το πρόβλημα που υπάρχει στην γέφυρα και εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς. 

Και επειδή σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχει καλή ορατότητα, κυρίως όταν ανεβαίνεις από δεξιά την γέφυρα για να πας προς Κατερίνη και βγεις λίγο αριστερά για να αποφύγεις τον κώνο, υπάρχει ο κίνδυνος να συγκρουστείς με αυτοκίνητα που έρχονται από την αντίθετη κατεύθυνση.

Είπαμε ότι δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό βρίσκεται αυτός ο κώνος στην γέφυρα, γνωρίζουμε όμως ότι οι τρύπες, οι βίδες, οι λακκούβες που υπάρχουν εκεί, υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό και είναι απόδειξη ότι η γέφυρα δεν τυγχάνει της καλύτερης συντήρησης.

Ποιος είναι ο αρμόδιος για την συντήρησης της; Άγνωστο. Μπορεί να είναι ο Δήμος, η Αντιπεριφέρεια, οποιοσδήποτε και δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια μας, και όπως είναι σήμερα η εικόνα της γέφυρας, δεν μπορούμε να πούμε ότι νιώθουμε ασφαλείς να την διασχίζουμε.

Και δεν πρόκειται να δώσουμε σε κανέναν συγχαρητήρια, αν και όταν την διορθώσει, διότι είναι υποχρέωση του να την συντηρεί, αυτό είναι αυτονόητο! Οπότε μην μπείτε στον κόπο να στείλετε κάποιο δελτίο τύπου ότι προβήκατε σε εργασίες και μεριμνάτε για την ασφάλεια μας. Κάντε το και εμείς θα το δούμε...