Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Φακέλωμα παντού...

Ούτε αθλητισμό θα μπορείς να κάνεις αν δεν είσαι ψηφιακά φακελωμένος. Την αρχή κάνει η ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης), αφού σε συνεργασία με την κυβέρνηση ζητάει από ομάδες και αθλητές-τριες την υποχρεωτική ψηφιακή εγγραφή τους.

Για την εγγραφή χρειάζεται -τι άλλο;- κωδικοί taxis και θεωρείται απαραίτητη για την άθληση, την συμμετοχή σε αγώνες, μεταγραφές, αποδεσμεύσεις, κ.α.

Παράλληλα θα εγκατασταθούν σε όλα τα γήπεδα της χώρας κάμερες με την αιτιολογία την... μετάδοση των αγώνων.

Θεωρείται βέβαιο ότι η εφαρμογή της "ψηφιακής εγγραφής" θα ισχύει στο μέλλον και για τα υπόλοιπα αθλήματα και ίσως φτάσουμε κάποια στιγμή, ακόμα και στα πάρκα που παίζουν τα παιδιά, να χρειάζεται να κάνουν εγγραφή στο taxis ή στο gov ή σε οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή πλατφόρμα δημιουργήσουν, για να μπορέσουν να παίξουν με τους φίλους τους!!!

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στην παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας εγγραφής ομάδων και αθλητών-τριων καθώς και της τοποθέτησης καμερών για μεταδώσεις αγώνων δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό είναι μόνο η εκκίνηση, μία αρχή.... διαχέεται συνολικότερα η διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε της πτυχή...»

➤ Ο λόγος που γίνονται όλα αυτά: Για το καλό μας... Και φυσικά για να γευτούμε τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού, θα πρέπει να το κάνουμε με υποχρεωτικό τρόπο, γιατί ως γνωστόν μόνο με την υποχρεωτικότητα θα αποκτήσουμε την "ελευθερία μας", όπως μας λένε εδώ και 2,5 χρόνια!!!