Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Απόστολος Ζέρβας: «Οι παράνομοι μετανάστες αποτελούν απειλή για την δημόσια υγεία»

«ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ :

• Η παράνομη μετανάστευση είναι μια διογκούμενη απειλή για την Δημόσια Υγεία στην Πατρίδα μας, διότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα εισαγωγής λοιμωδών (μεταδοτικών) νοσημάτων καθώς οι παράνομοι μετανάστες δεν ελέγχονται σε ειδικά Κέντρα.

1. Το AIDS (λοίμωξη με τον ιό HIV) είναι ενδημική νόσος των λαών της Κεντρικής Αφρικής (είναι θετικοί σε ποσοστό 50%) και η έλλειψη των πανάκριβων φαρμάκων τους ωθεί σε μετανάστευση στην Ευρώπη, όπου η νομοθεσία τους προστατεύει, διότι απαγορεύει την επαναπροώθηση.

• Το κόστος της θεραπείας είναι υπέρογκο, για αυτό είναι φρόνιμο να ανιχνεύεται η θετικότητα των παρανόμως εισερχομένων στην Ελλάδα μας και οι λεγόμενες «φιλάνθρωπες» ΜΚΟ να μην επικαλούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν επιβάλλεται ο έλεγχος.

2. Η ανθεκτική φυματίωση (λόγω ατελούς θεραπείας) αποτελεί εφιάλτη, διότι μεταδίδεται από τους ενήλικες στα παιδιά.

3. Η ψώρα (παρασιτικό νόσημα) που πολλοί συνάδελφοι δεν γνωρίζουν, είναι υπερμεταδοτική, καθώς είναι εύκολη η κυκλοφορία του ακάρεως σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

4. Ηπατίτιδα Α και Β, οι οποίες μεταδίδονται είτε με την στοματική οδό είτε μέσω του αίματος.

5. Εντερικές παρασιτώσεις που έχουν εξαφανιστεί από την χώρα μας είναι πιθανόν να επανακάμψουν.

6. Ελονοσία και η Νόσος από τον ιό του Δυτικού Νείλου, διότι παρατηρείται εγκληματική αμέλεια των έγκαιρων ψεκασμών για την εξόντωση των πρώιμων μορφών των κουνουπιών.

7. Πολιομυελίτιδα, ένα λοιμώδες νόσημα που ενδημεί στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν (η πλειονότητα των παράνομων μεταναστών στην Πατρίδα μας προέρχεται από τις δυο Ασιατικές χώρες) και έχει επανεμφανιστεί στην Αγγλία.

8. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αποτελούν δυνητικό κίνδυνο που αφορά άνδρες και γυναίκες που έρχονται σε επαφή με τον γηγενή πληθυσμό.

9. Μια επιπλέον Υγειονομική απειλή αποτελεί το γεγονός του ανύπαρκτου ή ατελούς εμβολιασμού των παιδιών των παράνομων μεταναστών.

10. Πολλοί Έλληνες γονείς αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους με τα απαραίτητα παιδικά εμβόλια εξ αιτίας του κλονισμού της εμπιστοσύνης που προκλήθηκε από την άφρονα πολιτική υποχρεωτικού εμβολιασμού εκ μέρους της Κυβέρνησης για την νόσο από τον κορονοϊό.

• Θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα όπως εκείνα που λαμβάνει η Σαουδική Αραβία, όπου γίνεται εξονυχιστικός Ιατρικός έλεγχος προκειμένου κάποιος να εισέλθει στην χώρα (ακτινογραφία θώρακος - εξετάσεις αίματος και κοπράνων - ορολογικές εξετάσεις για HIV - ηπατίτιδα Α-Β-C Hep και επίπεδα αντισωμάτων για όλες τις παιδικές ασθένειες όπως ιλαρά - ανεμοβλογιά - ερυθρά κ.α.).

• Τέλος σημαντικό για την στατιστική στην Ιατρική είναι η αναφορά της εθνικότητος των κρουσμάτων ξεχασμένων ασθενειών, κάτι που απαγορεύεται στην Ελλάδα και δημιουργεί υποψίες για συνενοχή των εκάστοτε Κυβερνήσεων και όχι απλή αμέλεια.»

-----------------------

* Ο Απόστολος Ζέρβας είναι συνταξιούχος Παιδίατρος, σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ επί 7ετία και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2004 - 2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.