Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Καταγγελία για την απαράδεκτη δίωξη της Προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΥΜΑΘ καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη της Προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών.

Με εργαλείο τον νόμο «Χρυσοχοΐδη», δηλαδή τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων (4703/2020), η κυβέρνηση με τα κατασταλτικά της όργανα προχωρούν σε δίωξη της Προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Αφροδίτης Ρέτζιου, παραπέμποντάς την σε δίκη στις 28/11/2022, γιατί «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.

Η δίωξη αφορά κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στις 24-9-2020, εν μέσω δηλ. της πανδημίας, με σύνθημα που εξέφραζε την αγωνιστική τους απαίτηση για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού «τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας του λαού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κλητήριο θέσπισμα. Έτσι τιμάει η κυβέρνηση και το αστικό κράτος, τους «ήρωες υγειονομικούς»…

Η ενεργοποίηση για πρώτη φορά του εν λόγω νόμου από την κυβέρνηση, δείχνει ξεκάθαρα την προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους και να βάλει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις στον πάγο, την ώρα μάλιστα που «έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας», όπως οι ίδιοι λένε, μόνο για τον λαό βεβαίως.

Οι απειλές, οι διώξεις και η τρομοκρατία, δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων με τα Σωματεία τους, για εργασία και ζωή με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Αφροδίτη Ρέτζιου και σε κάθε διωκόμενο εργαζόμενο και απαντάμε στα «διαδηλωτοδικεία» που στήνονται με δυνάμωμα του αγώνα μας για την ακύρωση όλων των αντιδραστικών, αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων.

Εκ του Δ.Σ