Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Γενικός Αρχίατρος της Φλόριντα των ΗΠΑ: «Να μην εμβολιάζονται οι άντρες 18-39 ετών.»

Επίσης το Παιδιατρικό τμήμα της Φλόριντα συνιστά να μην εμβολιάζονται υγιή παιδιά και έφηβοι ηλικίας 5 ετών έως 17 ετών όπως και  βρέφη και παιδιά κάτω των 5 ετών.











➤ Ο Κρατικός Γενικός Χειρουργός Δρ. Joseph A. Ladapo εκδίδει Νέα καθοδήγηση εμβολίου για τα εμβόλια mRNA για τον COVID-19.

TALLAHASSEE, Φλόριντα – Σήμερα, ο Γενικός Χειρουργός Δρ. Joseph A. Ladapo ανακοίνωσε νέες οδηγίες σχετικά με τα εμβόλια mRNA. Το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα (Τμήμα) διεξήγαγε μια ανάλυση μέσω μιας σειράς αυτοελεγχόμενων περιπτώσεων, η οποία είναι μια τεχνική που αναπτύχθηκε αρχικά για την αξιολόγηση της ασφάλειας των εμβολίων.

Αυτή η ανάλυση διαπίστωσε ότι υπάρχει μια αύξηση 84% στη σχετική συχνότητα καρδιακών θανάτων μεταξύ ανδρών 18-39 ετών εντός 28 ημερών μετά τον εμβολιασμό με mRNA. Με υψηλό επίπεδο παγκόσμιας ανοσίας έναντι του COVID-19, το όφελος του εμβολιασμού πιθανότατα αντισταθμίζεται από αυτόν τον ασυνήθιστα υψηλό κίνδυνο θανάτου που σχετίζεται με την καρδιά μεταξύ των ανδρών αυτής της ηλικιακής ομάδας. Τα εμβόλια που δεν είναι mRNA δεν βρέθηκαν να έχουν αυτούς τους αυξημένους κινδύνους.

Ως εκ τούτου, ο Γενικός Χειρουργός της Πολιτείας συνιστά στους άνδρες ηλικίας 18 έως 39 ετών να λαμβάνουν εμβόλια mRNA COVID-19. Όσοι πάσχουν από προϋπάρχουσες καρδιακές παθήσεις, όπως μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν λαμβάνουν αυτή την απόφαση.

«Η μελέτη της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας οποιωνδήποτε φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων, είναι ένα σημαντικό συστατικό της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Γενικός Χειρουργός Δρ Joseph Ladapo. «Έχει δοθεί πολύ λιγότερη προσοχή στην ασφάλεια και οι ανησυχίες πολλών ατόμων έχουν απορριφθεί – αυτά είναι σημαντικά ευρήματα που πρέπει να κοινοποιηθούν στους κατοίκους της Φλόριντα».

* Να σημειώσουμε ότι η Φλόριντα δεν είναι απλά μία πολιτεία των ΗΠΑ. Είναι μεγαλύτερη από την Ελλάδα σε έκταση: 170.312 τ.χλμ. με την Ελλάδα 132.000 τ.χλμ. και σχεδόν διπλάσια σε πληθυσμό: 22.223.716 κατοίκους με την Ελλάδα στα 10.720.000 περίπου κατοίκους. Οπότε όποιος σκεφτεί να σχολιάσει ότι πρόκειται για μια μικρή πολιτεία, ας το σκεφτεί καλύτερα...


Πηγή: https://content.govdelivery.com/accounts/FLDOH/bulletins/3312697

Την ανάλυση μπορείτε να τη βρείτε εδώ. Μπορείτε να βρείτε την καθοδήγηση εδώ. Την σύσταση του Παιδιατρικού Τμήματος εδώ.


* Φωτογραφία από Shafin Al Asad Protic από το Pixabay