Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Πεζοδρόμιο «ζούγκλα» αποτελεί κίνδυνο για τους πεζούς σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Κατερίνης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλάμε για το πεζοδρόμιο στην οδό Σβορώνου στην Κατερίνη λίγο πριν τον κυκλικό κόμβο στον υδατόπυργο.

Ή για να είμαστε πιο ακριβείς σε αυτά που λέμε, μιλάμε για κάτι που μοιάζει σαν πεζοδρόμιο. Πρόκειται για ένα κομμάτι κάποιων μέτρων το οποίο είναι απροσπέλαστο για τους πεζούς, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να διασχίσουν τον δρόμο με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται. Το πεζοδρόμιο βρίσκεται μπροστά από ένα ακατοίκητο σπίτι.

Αφορμή για το ρεπορτάζ μας, είναι ότι διερχόμαστε συχνά από εκείνο το σημείο και βλέπουμε τους πεζούς όντως να κινδυνεύουν να χτυπηθούν από κάποιο αυτοκίνητο, αφού όχι μόνο αναγκάζονται να κατεβαίνουν στον δρόμο, αλλά λόγω των δέντρων και των χόρτων δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα για τους οδηγούς να διακρίνουν τους πεζούς. Μάλιστα στο "πεζοδρόμιο", ανάμεσα στα δέντρα και τις φυλλωσιές, υπάρχει και ένας συρμάτινος φράχτης! Όσο για το "πεζοδρόμιο" το ίδιο, είναι γεμάτο εκτός από φύλλα, με σκουπίδια και με περιττώματα ζώων και μυρίζει άσχημα.

Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι πρόκειται για ένα κεντρικό δρόμο με μεγάλη κίνηση και όχι για κάποιο απόμερο σε κάποια άκρη της πόλης. Εντύπωση μας κάνει επίσης ότι αυτή η εικόνα δεν είναι χθεσινή αλλά αρκετών ετών. Κανένας Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος δεν έτυχε να περάσει από αυτή τη περιοχή; Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει κάτι;









* 1η δημοσίευση 20/10/2022