Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Επιτέλους ξυπνήστε και πάρτε την ζωή στα χέρια σας...

Αντί να κάνετε δηλώσεις "ότι είμαστε σε πόλεμο" με την Ρωσία, κοιτάξτε να μεσολαβήσετε με διπλωματικά μέσα (όχι εκβιασμούς, κυρώσεις, μποϋκοτάζ, κ.α.), ώστε να τελειώσει ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας.

Δεν θέλει πολύ να ξεφύγει η κατάσταση και να παίρνουμε τα βουνά για να σωθούμε! Εσείς μπορεί να έχετε καταφύγια με πισίνες ή κανένα σπίτι στην... Αφροδίτη, μπορεί τέλος πάντων να έχετε κάνει το κουμάντο σας και να την βγάλετε καθαρή. Οι υπόλοιποι όμως τι θα κάνουν; Τώρα θα μας ρωτήσει κάποιος, "πότε νοιάστηκαν οι κυβερνήσεις για τους λαούς τους, για να νοιαστούν τώρα;" Και θα έχει δίκαιο! Με άλλα λόγια αν συνεχιστεί αυτό το "καπρίτσιο" των ΗΠΑ και των "υποτακτικών" της (ανάμεσα σε αυτούς δυστυχώς και η χώρα μας), την κάτσαμε και άσχημα.

Οι ΗΠΑ παίζουν το παιχνίδι τους και χαμένοι τελειώσει ή όχι αυτός ο παραλογισμός, θα είναι η Ευρώπη και φυσικά και η Ελλάδα. Οι πολιτικοί θα επιβιώσουν, πάντα επιβιώνουν όπως οι κατσαρίδες. Κάποιοι θα παίξουν τον ρόλο του "αποδιοπομπαίου τράγου" για να ελαττωθεί η κοινωνική οργή, αλλά η πλειονότητα του πολιτικού κόσμου θα την βγάλει πάλι καθαρή. Δεν τους αγγίζει τους πολιτικούς ούτε η ενεργειακή κρίση, ούτε η φτώχεια. Εμείς θα στριμωχνόμαστε στις ουρές για ένα καρβέλι και θα μαλώνουμε για καμία κονσέρβα!

Αν δεν ξυπνήσει η κοινωνία από αυτόν τον περίεργο λήθαργο που είτε δια της επιβολής είτε από μόνη της έχει βυθιστεί, δεν θα μας θέλουν οι πολιτικοί ούτε για σκλάβους στα σπίτια τους. Χειρότερα και από ότι έχουν τα σκυλιά στην Κίνα θα μας έχουν (στην Κίνα τα σκυλιά τα... τρώνε!).

Η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος θα πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι "οι σκλάβοι έχουν ξυπνήσει" όπως ορθώς έλεγε η κυρία Ελενίτσα στον Αντωνάκη της! Και το μήνυμα θα πρέπει να δίδεται καθημερινά και να είναι ξεκάθαρο. Στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στα πανηγύρια, παντού. Ελευθερία, δικαιοσύνη και σεβασμό στα δικαιώματα μας. Ειρήνη και όχι πόλεμος. Αξιοπρεπείς μισθούς και καλές συνθήκες εργασίας. Ανεξαρτησία και υπερηφάνεια. Οι πολιτικοί θα πρέπει να καταλάβουν, ότι εκεί που βρίσκονται τους βάλαμε εμείς και τους βάλαμε για να κάνουν την ζωή μας καλύτερη και όχι χειρότερη. Οι επόμενες εκλογές (όποτε και αν γίνουν), είναι το τελευταίο "όπλο" της κοινωνίας για να αποκαταστήσει το δίκαιο και να απομακρύνει το άδικο. Ας πάρουμε όλοι μαζί φόρα και με όση δύναμη έχουμε ας δώσουμε μια τεράστια κλωτσιά σε ότι μικραίνει την ζωή μας, σε ότι στερεί τα όνειρα μας.

Φίλες και φίλοι. Για τα δεινά που τραβάμε και για αυτά που καθημερινά στα τρομοκάναλα μας επιφυλάσσουν και όπως λένε και οι ίδιοι θα είναι πολύ χειρότερα από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, υπάρχουν ένοχοι και ξέρετε ποιοι είναι. Ξέρετε ποιοι μας έφεραν μέχρι εδώ, μέχρι τον γκρεμό. Είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν την πατρίδα μας όλα αυτά τα χρόνια. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από γενικολογίες και αοριστολογίες. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα "δεκανίκια"τους  (ΛΑΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΗΜΑΡ, και πόσοι άλλοι ακόμη...), που έβαζαν πλάτη όταν ήταν να παρθούν "δυσάρεστα" μέτρα κατά της ζωής μας, είναι αυτοί που ευθύνονται. Για μία έστω πρώτη φορά, έστω τελευταία, κάντε κάτι διαφορετικό από ότι κάνατε μέχρι σήμερα. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ!!! Δοκιμάστε κάτι άλλο. Δεν μπορεί να γκρινιάζετε όλη την ημέρα και όταν βραδιάζει να τα ξεχνάτε όλα και να τους εμπιστεύεστε ξανά! Κλείστε τις τηλεοράσεις, μιλήστε με τον διπλανό σας, τον γείτονα σας, τον φίλο σας, τον περαστικό που συναντάτε στον δρόμο και καλημερίζεστε. Η επιμονή στο ίδιο λάθος που φέρνει το ίδιο τραγικό αποτέλεσμα, δεν είναι απλά βλακεία, είναι αποδοχή ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, τίποτα δεν μπορεί να καλυτερέψει. ΛΑΘΟΣ. Αυτό θέλουν να πιστεύετε τα παραπάνω πολιτικά κόμματα. Θέλουν να πιστέψετε ότι αυτοί είναι η μοναδική επιλογή που έχετε και μετά από αυτούς το χάος. ΟΧΙ. Αυτοί είναι το χάος και οι επιλογές που έχετε πολλές. Πείτε ότι αύριο θα πάτε από άλλο δρόμο στην εργασία σας. Πείτε ότι αύριο θα παραγγείλετε καφέ από άλλο μαγαζί. Πείτε ότι αύριο αντί να δείτε τηλεόραση θα μιλήσετε με την οικογένεια σας. Πείτε ότι αύριο θα πάρετε επιτέλους τηλέφωνο τον ξάδερφο σας με τον οποίο δεν μιλιέστε χρόνια! Πείτε επιτέλους ότι μπορείτε να κάνετε κάτι το διαφορετικό, ότι μπορείτε να επιλέξετε κάτι άλλο. Επιτέλους ξυπνήστε και πάρτε την ζωή στα χέρια σας!