Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

«Έρχεται η Αστυνομία Ανέργων»...

Φάγατε ξύλο σαν φοιτητές, φάγατε ξύλο όταν διαμαρτυρηθήκατε για την Μακεδονία, φάγατε ξύλο στην καραντίνα, φάγατε ξύλο σαν ανεμβολίαστοι, ε... φάτε και ένα μπερντάκι τώρα σαν άνεργοι!




Για όλα έχει προνοήσει η κυβέρνηση της ΝΔ! 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, έρχεται η "Αστυνομία Ανέργων". Εντάξει δεν πρόκειται να δούμε αστυνομικούς να συλλαμβάνουν άνεργους -αν και στην Ελλάδα ποτέ μην λες ποτέ- αλλά στο νομοσχέδιο για την λειτουργία του ΟΑΕΔ περιλαμβάνονται φοβερά πράγματα, που το σκεπτικό του είναι να φαίνονται στα χαρτιά λιγότεροι άνεργοι από ότι είναι στην πραγματικότητα και αυτό θα γίνει με διάφορες «εφευρέσεις» από την πλευρά της κυβέρνησης. Π.χ. αν δεν δεχτεί ένας άνεργος κάποια δουλειά που του «προσφέρεται», αν δεν συμμετέχει σε κάποια κατάρτιση ή αν αποτύχει σε τυχόν εξετάσεις πιστοποίησης, κ.α.

➤ Για να δούμε με μία χιουμοριστική διάθεση τι θα είναι αυτή η «Αστυνομία Ανέργων»:

Έτσι λοιπόν μπορεί να μην έχουμε να φάμε, να ζεσταθούμε, να μετακινηθούμε, να νοσηλευτούμε, να σπουδάσουμε, και να πληρώνουμε πρόστιμο γιατί θα είμαστε άνεργοι! Π.χ. θα σου λένε να πας στα ναυπηγεία να κάνεις ηλεκτροκόλληση σε κάποιο κλειστό αμπάρι με 3 ευρώ την ώρα, και αν αρνηθείς θα σε πλακώσουν στις γρήγορες τα ΜΑΤ και θα πληρώσεις και πρόστιμο. Αν μάλιστα βρουν πάνω σου κάνα κουλούρι, θα πας στον εισαγγελέα σαν εγκληματίας, γιατί άνεργος που βρήκες χρήματα για το κουλούρι θα σου πει ο δικαστής!

Πάντως αν περάσει το νομοσχέδιο, θα είναι η χαρά των κάθε λογής εργοδοτών, που θα απολύουν τους εργαζόμενους που έχουν με παλιές συμβάσεις και θα παίρνουν στην ίδια θέση ανέργους με τα μισά χρήματα και αν δεν δέχονται να εργαστούν με αυτές τις συνθήκες θα καλούν την αστυνομία να τους «συμμορφώσει!»

Το μόνο που μένει να δούμε ακόμα σε αυτή τη χώρα είναι να βάζουν πρόστιμο στους αναπήρους που δεν μπορούν να περπατήσουν! Κάτι που σε ένα βαθμό ισχύει, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τους ανάπηρους συμπολίτες μας να παρουσιάζονται για επανεξέταση μην τυχόν και το κομμένο χέρι τους έχει ξαναφυτρώσει!


➤ Διαβάστε τι λέει για αυτό το θέμα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ:


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr Αρ.Πρωτ 576/29-9-2022

Θέμα: « Έρχεται η Αστυνομία Ανέργων»

Η αστυνομοκρατική αντίληψη της Διοίκησης του ΟΑΕΔ ξεδιπλώνεται μέρα με τη μέρα. Από την τοποθέτηση νέων συστημάτων εισόδου των εργαζομένων στις υπηρεσίες με μπάρες.....στην αστυνομία ανέργων. Έτσι αντιλαμβάνονται οι διοικούντες τη σχέση του κράτους με τους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Χθες, Τρίτη, 27/9/2022, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Πρωτοψάλτης, εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΟΑΕΔ, την εφαρμογή του ποινολογίου των ανέργων, εκμεταλλευόμενος την απουσία εκπροσώπων εργαζομένων, που με απόλυτο σχεδιασμό αλλά παράνομα έχει φροντίσει να μην εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι, παρά τη γραπτή, πρωτοκολλημένη και υπογεγραμμένη πρόσκληση του Υπουργού Εργασίας. Δεν είχε, μάλιστα, την ευθιξία ο κ. Διοικητής να καλέσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων, έστω για διατύπωση γνώμης, για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Διοικητής είχε φέρει το θέμα στο ΔΣ του ΟΑΕΔ με την προηγούμενη σύνθεση, το απέσυρε όμως άρον-άρον μετά τις αντιδράσεις.

Η εφαρμογή του νόμου «Δουλειές ξανά», που μόνο δουλειές δεν προσφέρει, προσφέρει αθρόες διαγραφές ανέργων μέχρι και 2 χρόνια από τα μητρώα του ΟΑΕΔ, μετατρέποντας μια ευαίσθητη δημόσια υπηρεσία σε "αστυνομία ανέργων".

Είναι καθαρό πως η Ομοσπονδία θα αντιδράσει με κάθε τρόπο, συνδικαλιστικά (απεργία-αποχή) και δικαστικά (ακύρωση της απόφασης, κακή σύνθεση του ΔΣ), στην εφαρμογή αυτού του παράλογου ποινολογίου.

Για το ΔΣ

ο Πρόεδρος ο Γ.Γραμματέας
Μακράκης Γ. Τηλιγάδας Κ.

* Φωτογραφία από OpenClipart-Vectors από το Pixabay