Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Η ΕΛΜΕ Πιερίας για τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς - Συνάντηση με Δήμαρχο Κατερίνης

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 












ΘΕΜΑ: Υποχρέωση διενέργειας rapid test ή PCR test των μη εμβολιασμένων και μη νοσήσαντων εκπαιδευτικών.

Σχετικά με την υποχρέωση διενέργειας εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) των μη εμβολιασμένων και μη νοσήσαντων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ 108730/ΓΔ4/8 – 9 – 2022, το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του για οποιονδήποτε διαχωρισμό μεταξύ των εκπαιδευτικών αλλά και ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές/μαθήτριες, σε σχέση με τη διαχείριση του COVID 19 κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Η υποχρέωση αυτή λειτουργεί τιμωρητικά και έχει χαρακτηριστικά εκδικητικά σε μερίδα συναδέλφων που δεν εμβολιάστηκαν, καθότι καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους σε εποχή τρομακτικής ακρίβειας τη διενέργεια rapid test ή PCR test. 

Αφού ξεκάθαρα νοσούν και μεταδίδουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι τα όποια μέτρα θα πρέπει να ισχύουν για όλους. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Δωρεάν rapid test για όλες και όλους τους/τις εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες μία φορά την εβδομάδα. 

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας

-------------------------------

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/9/2022 προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας με τον Δήμαρχο Κατερίνης, κ. Κουκοδήμο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπαρμπαγεωργόπουλος. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν να παρουσιαστούν από την πλευρά της Ε.Λ.Μ.Ε. τα καταγεγραμμένα από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης προβλήματα των κτιριακών υποδομών των σχολείων της πόλης της Κατερίνης και τα λειτουργικά θέματα των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητας του Δημάρχου προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις. 

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι τα σοβαρότερα κτιριακά ζητήματα αφορούν το συγκρότημα του 2ου και του 5ου ΓΕΛ, των Ειδικών σχολείων Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ., του Μουσικού Σχολείου και του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης και εκκρεμούν επί μακρόν. Σχετικά με το συγκρότημα του 2ου και του 5ου ΓΕΛ ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση για την ανακατασκευή της στέγης του σχολικού συγκροτήματος και την αποκατάσταση των εσωτερικών προβλημάτων του 5ου ΓΕΛ. 

Από την πλευρά του Δημάρχου υπήρξε ενημέρωση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση του συγκροτήματος με τη σχετική απόφαση έγκρισης να αναμένεται από το αρμόδιο Υπουργείο τους προσεχείς μήνες. 

Αναφορικά με το Γυμναστήριο του 3ου ΓΕΛ ενημερωθήκαμε ότι το έργο θα βγει εκ νέου σε δημοπρασία με αυξημένο προϋπολογισμό και πρόβλεψη για επιπλέον χώρους αποδυτηρίων, τουαλετών και διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου. 

Ενημερωθήκαμε ότι η ανέγερση του κτηρίου για το Μουσικό Σχολείο θα υλοποιηθεί με Σύμπραξη Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και δεν αποτελεί πλέον δικαιοδοσία του Δήμου. Μέχρι την κατασκευή του κτιρίου, μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας του Μουσικού Σχολείου θα πραγματοποιείται στο ανεγειρόμενο Μέγαρο Μουσικής, μετά την αποπεράτωσή του. 

Σχετικά με τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. ενημερωθήκαμε ότι η μεταστέγασή τους θα γίνει σε νέα κτίρια που θα ανεγερθούν σε οικόπεδο δεκατεσσάρων στρεμμάτων στην περιοχή του Εγγλέζικου μέσω ΣΔΙΤ. Επίσης, ότι η μελέτη για το έργο αυτό επικυρώθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο και αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης. 

Για την αποσυμφόρηση του 1ου και του 2ου ΕΠΑ.Λ. που φιλοξενούν τα Ειδικά Σχολεία, αναφέρθηκε ως ενδεικτική ενδιάμεση λύση μέχρι την ολοκλήρωση του διδακτηρίου, η μεταστέγαση των Ειδικών Σχολείων σε ενοικιαζόμενους χώρους που θα πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές, εφόσον υπάρξουν ανάλογες προτάσεις από τους συλλόγους διδασκόντων των δυο ειδικών σχολείων. Συμφωνήθηκε η από κοινού αυτοψία στις παραπάνω σχολικές μονάδες του Δημάρχου και του προέδρου της Ε.Λ.Μ.Ε.. 

Τέλος, σχετικά με τα λειτουργικά ζητήματα των σχολικών μονάδων ζητήθηκε από τον Δήμαρχο η πλήρης κάλυψή τους με πετρέλαιο θέρμανσης. Μας ενημέρωσε ότι έχει προαγοραστεί σε συμφέρουσα τιμή το απαιτούμενο πετρέλαιο για τη θέρμανση των σχολείων μας για τον φετινό χειμώνα. Επίσης και για τα συνήθη λειτουργικά θέματα που αντιμετωπίζουν πάγια οι σχολικές μονάδες υπήρξε θετική ανταπόκριση από την πλευρά του Δήμου. 

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας