Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Τέλη κυκλοφορίας. Άλλο ένα χαράτσι στην υπηρεσία εξαθλίωσης των πολιτών. (Κάθε χρόνο θα το ανεβάζουμε!)

Ο φτωχός γίνεται φτωχότερος. Δεν θα κάνεις χριστουγεννιάτικο τραπέζι για να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας!

Ποια κυκλοφορία; Με πανάκριβα καύσιμα που χρειάζεται να κάνεις οικονομία έναν μήνα για να βάλεις βενζίνη ή πετρέλαιο στο αυτοκίνητο σου, με ληστρικά διόδια που σε τσακίζουν οικονομικά κάθε λίγα χιλιόμετρα (σε λίγο θα βάλουν διόδια στις γειτονιές μας...), ενώ έχεις ήδη πληρώσει ένα κάρο φόρους για να αγοράσεις το όχημα σου, πληρώνεις κάθε χρόνο φόρο στην εφορία για να το διατηρείς στην κατοχή σου, πληρώνεις ασφάλιστρα, συνεργεία, πληρώνεις για σέρβις, για να αλλάξεις τα λάστιχα, πληρώνεις για ΚΤΕΟ και κάρτες καυσαερίων. Και στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι ακόμα μπορείς να κυκλοφορείς το αυτοκίνητο σου! Ενώ ήδη όλη την προηγούμενη χρονιά πληρώνεις άδικα χαράτσια για, για ΕΝΦΙΑ και για οποιονδήποτε άλλο φόρο σκαρφιστούν.

Δεν τους νοιάζει, δεν τους καίγεται καρφάκι πού θα βρεις τα χρήματα! Δεν τους νοιάζει αν έχεις να αγοράσεις παπούτσια στα παιδιά σου, να τα πάρεις γάλα, λίγο κρέας. Το μόνο που θέλουν είναι τα χρήματα σου! Να μαζεύεις όλο το χρόνο χρήματα για αυτούς!

Βλέπεις αυτοί παίρνουν τα χιλιάρικα ευρώ τον μήνα και στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους θα έχουν και του πουλιού το γάλα. Γαλοπούλες και ακριβά κρασιά και θα πίνουν στην υγεία του κορόιδου! Δηλαδή, εσένα και εμένα. Και εσύ συνεχίζεις να τους ψηφίζεις, να μαλώνεις στο καφενείο με τους φίλους σου, και συνεχίζεις να έχεις την ψευδαίσθηση ότι οι βουλευτές αγωνίζονται για σένα...