Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Και το 2023 με... «έκτακτα» μέτρα , μήνα με τον μήνα!

Χάσαμε τον λογαριασμό με τα ΦΕΚ και τις υπουργικές αποφάσεις περί «έκτακτων» μέτρων κατά του κορωνοϊού.










Φυσικά το "κυνήγι" των ανεμβολίαστων συνεχίζεται και το 2023, με το μόνο θετικό που διαβάζουμε στο νέο ΦΕΚ της κυβέρνησης, την επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή εργασίας. Κάτι που το έκανε η κυβέρνηση με κρύα καρδιά και αναγκαστικά λόγω της απόφασης του ΣτΕ.

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που άντεξαν στο ανελέητο κυνηγητό της κυβέρνησης, επιστρέφουν στα νοσοκομεία, αλλά με... περιορισμούς. Ράπιντ τεστ Χ2 την εβδομάδα (με δική τους δαπάνη), μάσκες και αποκλεισμό από ΜΕΘ, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Μονάδες Ογκολογικές και Μονάδες Νεογνών. Ενώ η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων κάθε δομής υγείας θα μπορεί να αποφασίζει σε ποιες μονάδες της δομής οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Συνεχίζονται όμως και τα υποχρεωτικά και με ιδία δαπάνη ράπιντ τεστ για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, τουλάχιστον έως τις 30 Ιανουαρίου 2023, μέχρι να βγει το επόμενο ΦΕΚ που θα γράφει τα ίδια μέχρι τον επόμενο μήνα, μέχρι να βγει και άλλο ΦΕΚ, και πάει λέγοντας!

Και τα πρόστιμα, πρόστιμα. Ε... δεν θα βγάλει εύκολο χρήμα το κράτος; Πρόστιμα από 150 έως 25.000 ευρώ προβλέπονται στο νέο ΦΕΚ, καθώς και αναστολές λειτουργίας από 1 εβδομάδα έως 1 μήνα και βλέπουμε, για όσους δεν υπακούσουν σε ότι γράφει το κυβερνητικό διάταγμα!

Ενώ τέλος, παραμένουν σε ισχύ όλα τα υπόλοιπα μέτρα με τα οποία ζήσαμε τα τελευταία 2-3 χρόνια, μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις, περιορισμοί, κ.α.

Πρέπει να είναι μεγάλος ο οικονομικός τζίρος με τα ράπιντ τεστ, τις μάσκες, τα αντισηπτικά, το ΦΠΑ και ότι άλλο προβλέπεται για την αγορά ενός προϊόντος το οποίο επιβάλλεται υποχρεωτικά σε εκατομμύρια ανθρώπους και δεν αποφασίζει η κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά. Χώρια βέβαια, οι ασκήσεις υπακοής και ελέγχου συμπεριφοράς για να είναι έτοιμο το σύστημα να επιβάλλει και νέα μέτρα και περιορισμούς όταν το κρίνει απαραίτητο.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ, τους υπουργούς της, και τους "ειδικούς" γιατρούς, δεν παίζει κανέναν ρόλο ότι ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν το ίδιο, δεν παίζει κανέναν ρόλο ότι οι εμβολιασμένοι διασπείρουν τον ιό στην κοινωνία, ελεύθερα χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς κανένα περιορισμό, δεν παίζει κανέναν ρόλο ότι τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει με εμβολιασμένους άρρωστους και όχι ανεμβολίαστους. Και τέλος η κυβέρνηση δεν δείχνει να θορυβείται ιδιαίτερα, από αυτή την νέα μεγάλη μάστιγα της εποχής μας (ξαφνικίτιδα), των υπερβολικών αιφνίδιων θανάτων, που τον τελευταίο χρόνο έχει μία ανεξήγητη έξαρση. Για την κυβέρνηση της ΝΔ που χρεώνεται τους περισσότερους θανάτους από κορωνοϊό τουλάχιστον στην Ευρώπη, που χρεώνεται την κατάρρευση του συστήματος Υγείας, είναι όλα καλά! Ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν! Το μόνο που την νοιάζει είναι να κυβερνά με ΦΕΚ και ΚΥΑ από τα παλάτια στα οποία κατοικούν ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του!

Δεν φταίει όμως μόνο η κυβέρνηση. Φταίμε όλοι μας! Φταίνε τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα που δείχνουν με την αφωνία τους ανοχή, φταίει και η κοινωνία που δεν διαμαρτύρεται και που ανεξήγητα υπομένει τα πάνδεινα, φταίνε τα ΜΜΕ, φταίει ο "πνευματικός" και "ακαδημαϊκός" κόσμος που σιωπά, φταίμε όλοι μας που εναποθέσαμε τις ελπίδες μας για μια καλύτερη ζωή σε επιδόματα και στις διαθέσεις του... Καίσαρα!

Κάπως έτσι βαδίζουμε προς το 2023, δυστυχώς με οδηγό το 2022, το 2021, και με την ελπίδα να μην είναι πολύ χειρότερο από τα προηγούμενα χρόνια, απλά λίγο χειρότερο...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχουμε!!!