Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Θέρμανση ή φαγητό φέτος; Ιδού η απορία...

Μην σκάτε, έτσι και αλλιώς δεν αποφασίζετε εσείς...

Μία διαμαρτυρία που θα περιμέναμε να δούμε στην πατρίδα μας, για το μεγάλο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα πάντα, πλήττοντας όλους μας, τουλάχιστον όσους από εμάς δεν έχουμε παχουλά πορτοφόλια...

Μία διαμαρτυρία για την επιλογή της κυβέρνησης μας της ΝΔ, να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας με οποιοδήποτε κόστος θα είναι αυτό. Είτε στέλνοντας οπλισμό που έχει πληρωθεί από τους φόρους των Ελλήνων και των Ελληνίδων, είτε εκφράζοντας μία ανεξήγητη επιθετική ρητορική εναντίον της Ρωσίας, είτε παίρνοντας οικονομικά αντίμετρα πάλι κατά της Ρωσίας, ακόμα και να σκέπτεται να συνδράμει οικονομικά την Ουκρανία!

Μία διαμαρτυρία που θα περιμέναμε να κάνει κάποιος συνδικαλιστικός φορέας, κάποιο πολιτικό κόμμα, ακτιβιστές ή τέλος πάντων κάποιος!

Στην Ελλάδα για να γίνει κάποιας μορφής σοβαρή διαμαρτυρία, θα πρέπει να δοθεί πράσινο φως από κάποιο πολιτικό κόμμα. Τα οποία πολιτικά κόμματα της πατρίδας μας, αγρόν αγοράζουν. Κάτι που αποδεικνύεται από την απέραντη σιωπή τους σε σημαντικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας, από την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων την περίοδο του κορονοϊού, τώρα με την ακρίβεια, παλαιότερα με τα μνημόνια και πάει λέγοντας. Μία απέραντη σιωπή, αφού το πρώτο μέλημα των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα είναι να μην στεναχωρήσουν κανέναν, για να μπορέσουν κάποια στιγμή να ανέλθουν στην εξουσία. Μια απέραντη σιωπή των κομματικών «στρατών» τους, υποστηρικτών, μεγαλοσυνδικαλιστών κ.α. αφού σύνθημα όλων αυτών είναι: το "κόμμα" να βγει κυβέρνηση και... "ας πάει και το παλιάμπελο"!

Όσοι τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν για κάτι, θα τους περιλάβουν τα ΜΜΕ και θα τους κρεμάσουν κουδούνια, θα τους χαρακτηρίσουν γραφικούς και ψεκασμένους και ας έρθει ο επόμενος αν τολμάει!

Αυτά λοιπόν για την υπέροχη Ελλάδα μας..


Στο εξωτερικό όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Ναι μεν η κυβέρνηση και τα διάφορα "λόμπι" -οικονομικά, υγείας, πολιτικά κ.α.- διαμορφώνουν την εκάστοτε πολιτική, αλλά οι πολίτες βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτύρονται και κυρίως δεν καθοδηγούνται από διάφορα συμφέροντα. Πετυχαίνουν τον σκοπό τους; Ανατρέπουν αποφάσεις της κυβέρνησης τους; Σπάνια. Αλλά τουλάχιστον "πέφτουν μαχόμενοι". Μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους και να πουν με περηφάνια ότι έκαναν κάτι, έστω αυτό που μπορούσαν..

➤ Στο Λονδίνο ο γνωστός Βρετανός συνδικαλιστής-ακτιβιστής Τόμι Ρόμπινσον, διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Ουκρανίας κρεμώντας ένα πανό που έγραφε:

«Η Βρετανική Κυβέρνηση χρηματοδοτεί με τα λεφτά των φορολογούμενων τους Ναζί της Ουκρανίας. Οι συνταξιούχοι μας αναγκάζονται να επιλέξουν: θέρμανση ή φαγητό!»

Ο ίδιος ο Ρόμπινσον είπε μεταξύ άλλων: «Δεν είμαι εναντίον του Ουκρανικού λαού αλλά εναντίον της συμμετοχής της κυβέρνησής μου σε αυτό τον "πόλεμο" κατά της Ρωσίας. Είναι ένας πόλεμος χωρίς έλεγχο και διαφάνεια με τα λεφτά μας. Η κυβέρνησή χρηματοδοτεί και εκπαιδεύει Ουκρανούς νεοναζί με τους φόρους μας.»

Στο Λονδίνο, όχι στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη ή σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας...

* Φωτογραφία από Marc Manhart από το Pixabay