Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Ο Βασιλιάς πέθανε. Η κυβέρνηση προσποιείται ότι ηγείται...

Μικροπρέπεια, και ερασιτεχνισμοί χαρακτηρίζουν την στάση της κυβέρνησης της ΝΔ στο θέμα της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να τελέσει με όλες τις επισημότητες και τα απαιτούμενα πρωτόκολλα, μίας κηδείας όπως άρμοζε σε έναν πρώην αρχηγό του ελληνικού κράτους, μόνο αρνητικές εντυπώσεις άφησε.

Τα μισόλογα, το μια μπροστά μια πίσω, οι δηλώσεις που έπαιρναν και έδιναν, δεν αρμόζει σε μια κυβέρνηση που απέδειξε με τις πράξεις της ότι δεν σέβεται την ιστορία της χώρας της οποίας ηγείται.

Ούτε η Δημοκρατία κινδύνευε, ούτε τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση κατάφερε πάλι, κάτι που ήταν πολύ απλό να το περιπλέξει και να αφήσει να πλανάται ένα αίσθημα δυσφορίας για τις ερασιτεχνικές κινήσεις της. Χαμένη τελικά ήταν η αξιοπιστία και η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και η εδραίωση στο εσωτερικό της χώρας ότι διοικείται από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από πολιτική...

* «Μα θα ταΐζουμε τον Βασιλιά και τους παρατρεχάμενους του» αναρωτιόνται κάποιοι. Μάλλον δεν έχουν υπολογίσει πόσο κοστίζει στον ελληνικό λαό η Προεδρεία της Δημοκρατίας, το Μέγαρο Μαξίμου, και οι κάθε λογής γραμματείς και διοικητές των αμέτρητων οργανισμών του κράτους! Και επειδή όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, - δηλαδή την κατάσταση της πατρίδας μας - από ότι φαίνεται τζάμπα πάνε οι φόροι μας...

* Φωτογραφία από Ian Lindsay από το Pixabay