Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Πρώτη θέση για το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης στο 14ο σχολικό ομαδικό πρωτάθλημα σκάκι ΚΔ Μακεδονίας 2023

Πολύ μεγάλη επιτυχία από τους μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης που κατέκτησαν την πρώτη θέση σε όλη την Κεντροδυτική Μακεδονία (Γιαννιτσά, Κατερίνη, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Έδεσσα κλπ.)...

επί συνόλου 8 ομάδων των Γυμνασίων και Λυκείων (μικτό πρωτάθλημα με ξεχωριστές βραβεύσεις) από την Κεντροδυτική Μακεδονία. Εκτός από το κύπελλο, στους μαθητές απονεμήθηκαν χρυσά μετάλλια για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Το πρωτάθλημα διεξήχθη την Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023 στην Πτολεμαΐδα, στο ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ» (σύστημα αγώνων: ελβετικό 5 γύρων).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τα σχολεία που πήραν μέρος ήταν να αποτελούνται από τετραμελείς ομάδες μαθητών του ιδίου σχολείου, με την συμμετοχή τουλάχιστον ενός κοριτσιού στην τέταρτη σκακιέρα.

Το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης εκπροσώπησαν οι παρακάτω μαθητές:

1. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,
2. ΚΟΤΣΑΪΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ,
3. ΦΛΟΥΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ,
4. ΚΟΝΤΣΕ ΡΑΦΑΕΛΑ.

Άξιοι συγχαρητηρίων οι σκακιστές του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης για την προσπάθεια, την αγωνιστικότητα και το ήθος που επέδειξαν, αγωνίστηκαν και προκρίθηκαν επάξια στην Τελική Φάση στο 20ο Σχολικό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2023.

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης με τις άλλες ομάδες του Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2023 ανά αγωνιστική έχουν ως εξής:

1ος ΓΥΡΟΣ:

1ο ΓΥΜ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - 5ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ½ :3½

2ος ΓΥΡΟΣ:

5ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - 5ο ΓΥΜ ΚΟΖΑΝΗΣ 2½:1½

3ος ΓΥΡΟΣ:

1ο ΓΥΜ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ - 5ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 1 : 3

4ος ΓΥΡΟΣ:

5ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - 2ο ΓΕΛ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 2 : 2

5ος ΓΥΡΟΣ:

2ο ΓΥΜ ΕΔΕΣΣΑΣ Α’ - 5ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 0 : 4

Η προετοιμασία, η ομοιογένεια, η συνοχή, το ταλέντο και η θέληση των σκακιστών και σκακιστριών του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης ήταν τα κυριότερα στοιχεία που τους οδήγησαν στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του 14ου Σχολικού Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2023 και στην κατάκτηση του κυπέλλου και των χρυσών μεταλλίων.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία επιτεύχθηκε χάρη στη σοβαρή, σταθερή και επίπονη προσπάθεια όλων των παικτών, το κλίμα ομοψυχίας και προσήλωσης στο στόχο που υπήρχε αλλά και στην αμέριστη συμπαράσταση των γονέων των σκακιστών του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης.

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης και η συνολική εικόνα της ομάδας στους αγώνες στην Πτολεμαΐδα επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία του ζατρικίου (σκάκι) τα τελευταία χρόνια στην Κατερίνη.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: