Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Κάντε μια βόλτα στην πόλη...

Η εμπειρία, απελπιστική...












➤ Κατερίνη, σωτήριο έτος 2023

Είτε με τα πόδια σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους, κινδυνεύεις να σπάσεις κανένα πόδι από τις τρύπες και από τις κακοτεχνίες, όταν φυσικά βρεις χώρο να περπατήσεις από τα αυτοκίνητα που καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια.

Είτε με ποδήλατο, μηχανή ή αυτοκίνητο, όπου εδώ η κατάσταση είναι τραγική. Λακκούβες, σαμαράκια, κακοτεχνίες, βυθισμένα φρεάτια, κ.α. συνθέτουν μία εικόνα απελπισίας. Όλα τα παραπάνω, σακατεύουν τα αυτοκίνητα μας και τρέχουμε στα συνεργεία ξοδεύοντας χρήματα που δεν μας περισσεύουν, ενώ ο κίνδυνος ατυχήματος παραμονεύει, τόσο για τα αυτοκίνητα, αλλά κυρίως για οδηγούς μηχανών και ποδηλάτες.

Η μη σωστή αποκατάσταση των δρόμων μετά από διάφορα έργα (οπτικές ίνες, φυσικό αέριο, κ.α.) έχει σαν αποτέλεσμα να κυκλοφορούμε σε μία πόλη που θυμίζει εποχές 1900. Σκόνη, χαλίκια, τρύπες, εξογκώματα στους δρόμους, βαθουλώματα, κ.α. όχι απλά ταλαιπωρούν αυτοκίνητα και πεζούς, αλλά υποβαθμίζουν το ποιοτικό επίπεδο της ζωής μας.

Την ίδια ώρα πληρώνουμε φόρους και δημοτικά τέλη!

Ο Δήμος Κατερίνης (τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή διοίκηση) δείχνει ανήμπορος να διορθώσει δρόμους, πεζοδρόμια και πεζόδρομους, την ίδια ώρα που χιλιάδες είναι τα ευρώ που ξοδεύονται σε γιορτές και πανηγύρια και στο τέλος δεν μένει κάτι στην πόλη.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την τραγική κατάσταση των αθλητικών κέντρων και την απουσία ποδηλατοδρόμων, και πολλά άλλα που δεν μας φτάνει το μελάνι για να τα αναφέρουμε, τι είναι αυτό που τελικά προσφέρει στους δημότες η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης;

Σύντομα αυτοί που εκ του αποτελέσματος έχουν αποτύχει στο έργο τους (τουλάχιστον στα θέματα που αναφέρουμε) και βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας (Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, κ.α.) θα ζητήσουν ξανά να τους εμπιστευτούμε για άλλα 4 χρόνια! Θα ζητήσουν πάλι την ψήφο μας!

Εσείς τι λέτε; Την αξίζουν; Αν δεν είστε σίγουροι, απλά κάντε μια βόλτα στην πόλη...

* Φώτο αρχείου