Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

1η Μαρτίου 2002 - 22 χρόνια χωρίς την Δραχμή. 22 χρόνια ταλαιπωρίας του ελληνικού λαού

Την 1η Μαρτίου του 2002 παύει οριστικά η κυκλοφορία της δραχμής στην ελληνική επικράτεια και πλέον το νόμισμα γίνεται το ευρώ βάζοντας τέλος στην σύγχρονη δραχμή μετά από 169 χρόνια.

Την 1η Ιανουαρίου 2001 υιοθετήθηκε το ευρώ ως λογιστική μορφή παράλληλα προς τη δραχμή. Την 1η Ιανουαρίου 2002 εισήχθη επίσημα το ευρώ σε κυκλοφορία ως νόμισμα παράλληλα προς τη δραχμή ως την 1η Μαρτίου, οπότε και η ελληνική δραχμή έπαψε να αποτελεί νόμιμο χρήμα στην Ελλάδα.

Η έλευση του ευρώ, έφερε στις ζωές των Ελλήνων, δυστυχία και εξαθλίωση. Καταστροφή της οικονομίας, μνημόνια, κατασχέσεις πλειστηριασμούς και υποδούλωση της πατρίδας μας στους ξένους. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η επιστροφή στην δραχμή, στο εθνικό μας νόμισμα είναι η μοναδική ελπίδα για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να πάρει τα πάνω της και να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στις ελληνικές οικογένειες. Μονόδρομος είναι και αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φυσικά δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα από τα παραπάνω. Οι Έλληνες για τέσσερα χρόνια βρίζουν αυτούς που τους κυβερνούν, και στις εκλογές τους... ξαναψηφίζουν!

* Φωτογραφία από cosmix από το Pixabay