Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

15ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2023

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1 ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ 11 ΜΕΤΑΛΛΙΑ (2 ΧΡΥΣΑ, 4 ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΑΙ 5 ΧΑΛΚΙΝΑ).

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 15ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2023. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ”.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 210 ΜΑΘΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ (ΑΠΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ) ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΜΕ 44 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ. Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 7 ΓΥΡΩΝ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΟΣΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ – ΣΚΑΚΙΣΤΡΙΕΣ ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΑΞΗ ή ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 34ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ 2023 ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 08-10/4/2023, ΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ – ΣΚΑΚΙΣΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΕΙΝΑΙ (ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ):

1. Α’ Δημοτικού: Αγόρια: Διαμάντης Οδυσσέας (11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) 3η θέση, κατάκτηση ΧΑΛΚΙΝΟΥ μεταλλίου

2. Α’ Δημοτικού: Κορίτσια: Ποτουρίδου Ροδή - Αναστασία (15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) 2η θέση, κατάκτηση ΑΣΗΜΕΝΙΟΥ μεταλλίου

3. Β’ Δημοτικού: Αγόρια: Μανουσαρίδης Σταύρος (3ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) 3η θέση, κατάκτηση ΧΑΛΚΙΝΟΥ μεταλλίου

4. Γ’ Δημοτικού: Αγόρια: Κουτσιώνας Αθανάσιος (2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) 2η θέση, κατάκτηση ΑΣΗΜΕΝΙΟΥ μεταλλίου

5. Γ’ Δημοτικού: Κορίτσια: Καλύβα Ιωάννα (15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) 3η θέση, κατάκτηση ΧΑΛΚΙΝΟΥ μεταλλίου

6. Ε’ Δημοτικού: Αγόρια: Κουτρούπας Εμμανουήλ (2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) 3η θέση, κατάκτηση ΧΑΛΚΙΝΟΥ μεταλλίου

7. Ε’ Δημοτικού: Κορίτσια: Σεραπλή Αικατερίνη (2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) 3η θέση, κατάκτηση ΧΑΛΚΙΝΟΥ μεταλλίου

8. Β’ Γυμνασίου: Κορίτσια: Βαρδάκα Στυλιανή (Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ» Γανόχωρας Πιερίας) 1η θέση, κατάκτηση ΧΡΥΣΟΥ μεταλλίου

9. Γ’ Γυμνασίου: Αγόρια: Μπόζογλου Νικόλαος (1ο Γυμνάσιο Κατερίνης) 2η θέση, κατάκτηση ΑΣΗΜΕΝΙΟΥ μεταλλίου

10. Γ’ Γυμνασίου: Κορίτσια: Βαρδάκα Σοφία (Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ» Γανόχωρας Πιερίας) 1η θέση, κατάκτηση ΚΥΠΕΛΛΟΥ και ΧΡΥΣΟΥ μεταλλίου

11. Α’ Λυκείου: Αγόρια: Γεωργιάδης Αθανάσιος (5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης) 2η θέση, κατάκτηση ΑΣΗΜΕΝΙΟΥ μεταλλίου

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ. ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΑΝ ΕΠΑΞΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.

Άξιοι συγχαρητηρίων όλοι οι συμμετέχοντες στο τουρνουά σκακιστές - σκακίστριες από τα Σχολεία του Νομού Πιερίας για την προσπάθεια, την αγωνιστικότητα και το ήθος που επέδειξαν, που μέσα σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα αγωνίστηκαν για τη χαρά της συμμετοχής και την διάκριση. Το επίπεδο στις παρτίδες που πραγματοποιήθηκαν ήταν υψηλό και οι μάχες στις παρτίδες για μια θέση στην κορυφή της τελικής κατάταξης ήταν σκληρές με αρκετό πάθος αλλά πάντα στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι».

Δημήτρης Γκούτζιος.