Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

To 14o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στην Βαρκελώνη

To 14o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, συμμετείχε στην δεύτερη διακρατική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος ERASMUS+KA210...

με τίτλο «Inclusion Under Tolerance» με κωδικό έργου 2021-2-PT01-KA210-SCH-000048146 που έλαβε χώρα στο Sant Andreu de la Barca της Ισπανίας από τις 13 έως 17 Μαρτίου 2023 και εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντή του σχολείου Κο. Τόνα Σωτήριο ,την συντονίστρια του προγράμματος Κα. Γιαμουρίδου Μαρία ,καθώς και τις εκπαιδευτικούς της παιδαγωγικής ομάδας του σχολείου, την Κα.Μπατάλα Παρασκευή και την Κα.Τόκα Αικατερίνη.

Οι Ισπανοί εταίροι μας, φιλόξενοι οικοδεσπότες, καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες εταίρους σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα καλής συνεργασίας, ακολουθώντας ταυτόχρονα ένα πολύ οργανωμένο και δομημένο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων.

Οι παιδαγωγικές ομάδες του προγράμματος παρακολούθησαν σεμινάρια για την «Συνεργατική Εργασία», «την Συναισθηματική αγωγή για την δημιουργία θετικού μαθησιακού περιβάλλοντος» και την «Ψυχοπαιδαγωγική Καθοδήγηση». Επίσης ενημερωθήκαμε σχετικά με την «Συμπεριληπτική Μεθοδολογία στην Εκπαίδευση» και την «Αντιμετώπιση σοβαρών διαταραχών διαγωγής».

Το πρόγραμμα περιείχε πολιτιστικές ξεναγήσεις, καθώς και παραδοσιακές βραδιές με χορευτικά – μουσικά συγκροτήματα και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων.

Είχαμε επίσης την τιμή να μας υποδεχθεί η Δήμαρχος της πόλης, στην οποία δωρίσαμε ένα εικονογραφημένο βιβλίο αφιερωμένο στον τόπο μας, την Κατερίνη.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της δεύτερης κινητικότητας, η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου μας, σχεδιάζει την επόμενη συνάντηση τον Οκτώβριο 2023 στην πόλη μας, όπου θα υποδεχθούμε με ιδιαίτερη χαρά τους εταίρους μας.

Ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας
Τόνας Σωτήριος