Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Κάτι πρέπει να γίνει και εμείς το λέμε και το ξαναλέμε... (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε εικόνες και βίντεο από το χιλιοταλαιπωρημένο παρκέ του 2ου Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης (Β΄ ΔΑΚ):






➤ Ακόμα και σε σημεία που είχε γίνει πρόσφατα κάποια αντικατάσταση φθαρμένων κομματιών του παρκέ, έχει αρχίσει να χαλάει:


* Αυτές οι εικόνες είναι απόρροια της ελλιπής (και σας διαβεβαιώνουμε ότι χρησιμοποιούμε μετριοπαθή χαρακτηρισμό...) συντήρησης όχι μόνο του παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου του Β΄ ΔΑΚ, αλλά ολόκληρου σχεδόν του αθλητικού κέντρου του Δήμου Κατερίνης. Ακόμα και αύριο αν αποκατασταθούν αυτές οι φθορές στο παρκέ, μεθαύριο, σε μια εβδομάδα, σε ένα μήνα θα έχουμε πάλι εικόνες φθοράς σε κάποια άλλα σημεία του παρκέ...

➤ Σε ότι αφορά την κατάσταση του παρκέ, έχει περιέλθει σε αυτή την άσχημη εικόνα από τις παρακάτω αιτίες:

1. Χρησιμοποιείται από ένα πλήθος αθλητικών συλλόγων (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ,) που αναγκαστικά επειδή δεν υπάρχει άλλο γήπεδο-προπονητήριο, συνωστίζονται στο Β΄ ΔΑΚ για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους.

2. Χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε σύλλογο το ζητήσει για τις εκδηλώσεις του (ξιφασκία, άρση βαρών, μποξ κ.α.), με την φθορά να οφείλεται στην τοποθέτηση διαφόρων ειδών, όπως είναι γραφεία, καρέκλες, κ.α.

3. Χρησιμοποιείται για σχολικούς αγώνες διαφόρων αθλημάτων.

Έτσι είναι φυσιολογικό αφού δεν γίνεται η κατάλληλη συντήρηση και προστασία αλλά και λόγω παλαιότητας, το παρκέ να παρουσιάζει αυτές τις φθορές.

➤ Τι πρέπει να γίνει;

1. Εννοείται ότι η Κατερίνη χρειάζεται απεγνωσμένα ένα νέο σύγχρονο κλειστό γήπεδο. Αυτό από μόνο του λύνει τα περισσότερα προβλήματα.

2. Χρειάζεται να γίνει ανακατανομή των αθλημάτων που χρησιμοποιούν το κλειστό γήπεδο του Β΄ ΔΑΚ και κάποια από αυτά να κατευθυνθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Σ. Σταθμού (Τ9). Έτσι και το παρκέ θα "ανασάνει" και θα υπάρξει μεγαλύτερη ευκολία και ευελιξία στις ώρες προπονήσεων των συλλόγων.

3. Και τέλος είναι αυτονόητο ότι το παρκέ τα "έχει βγάλει τα λεφτά του!" Πρέπει να δρομολογηθεί η άμεση αντικατάσταση του, με το ιδεατό να είναι η επίστρωση του με ένα σύγχρονο τάραφλεξ (Taraflex), η απομάκρυνση των μπασκετών ώστε να προστατευτεί το νέο δάπεδο και η χρησιμοποίηση του μόνο από τους συλλόγους χάντμπολ και βόλεϊ, με το μπάσκετ να μεταφέρεται εξολοκλήρου στο κλειστό του Σ. Σταθμού (Τ9).

➤ Το αποτέλεσμα:

1. Με αυτές τις παρεμβάσεις, θα μπορούμε να μιλάμε για αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου που θα προσφέρουν αξιοπρεπή άθληση στη νεολαία της πόλης μας.

2. Η μεταφορά του μπάσκετ από το Β΄ ΔΑΚ θα ωφελήσει όλα τα αθλήματα. Ταυτόχρονα η πάλη θα μπορέσει να "αποδράσει" από το... μίνι χώρο που γυμνάζεται και να μεταφερθεί στο βοηθητικό κλειστό, ενώ το χάντμπολ και το βόλεϊ θα έχουν την αποκλειστική χρήση της κεντρικής σάλας. Και το μπάσκετ θα μπορεί στο Τ9 να προπονείται σε πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Όλα αυτά θα προκαλέσουν μία... "έκρηξη" του αθλητισμού στην πόλη μας!


* Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" δεν γκρινιάζει για να γκρινιάζει ή για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Οι τακτικοί αναγνώστες μας το γνωρίζουν αυτό. Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" εστιάζει στα προβλήματα, δεν αρκείται απλά στην καταγραφή τους, αλλά προτείνει και λύσεις! Με μοναδική μας έγνοια το καλό των παιδιών που αθλούνται στην Κατερίνη και απώτερο σκοπό ο αριθμός των αθλουμένων παιδιών να πολλαπλασιαστεί στο μέγιστο!