Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Δύο σχόλια της δημοσιογράφου Μαρία Δεναξά

γράφει η Μαρία Δεναξά *

Στη Γαλλία, 1 στους 2 Γάλλους, δηλαδή το 51% παραλείπει πλέον γεύματα σε τακτική ή περιστασιακή βάση.

Στις 10 του μήνα, μετά την αφαίρεση των εξόδων, το 31% των Γάλλων βρίσκονται με λιγότερα από 100 ευρώ στον τραπεζικό τους λογαριασμό για να ζήσουν.

Το 41% έχει αναβάλει ορισμένες δαπάνες υγείας κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Στοιχεία από έρευνα της προηγούμενης εβδομάδας: https://www.monpetitforfait.com/.../Rapport_Ifop...

Αλήθεια ανάλογη έρευνα έχει γίνει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας;

Αν ναι, τα στοιχεία της έχουν γίνει αντικείμενο προβληματισμού, συζήτησης και προτάσεων αντιμετώπισης την επομένη των εκλογών από τους υποψήφιους, που διεκδικούν τη λαϊκή εντολή για ένα καλύτερο αύριο ή μόνο "ζάπινγκ" και "φαγωμάρα" αποπροσανατολισμού;

----------------------

Στην Ελβετία, ο ΠΟΥ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψαν εταιρική σχέση για τη δημιουργία ενός "παγκόσμιου υγειονομικού πάσου". Το πρώτο στοιχείο μιας μελλοντικής σειράς ψηφιακών προϊόντων για τη… βελτίωση της υγείας για όλους!

Βασικά για όσους καταλαβαίνουν που οδηγούμαστε, το παγκόσμιο υγειονομικό πάσο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ακόμη βήμα προς την συρρίκνωση των ατομικών ελευθεριών. 

Κι περιορισμός τους γίνεται εις το όνομα της «καταπολέμησης μελλοντικών πανδημιών» και "συμπτωματικά" με το παλιό υγειονομικό μας πάσο, το οποίο τέθηκε όπως όλα δείχνουν, πειραματικά σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια της «πανδημίας».

Μια "ιστορική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας της υγείας", σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΠΟΥ και τη νέα Οργουελική ομιλία, όπου οι λέξεις και οι φράσεις στις μέρες μας, όχι μόνο έχουν χάσει το νόημα τους, αλλά εννοούν το αντίθετο απ αυτά που σημαίνουν.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, (πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο μπλεγμένο σε πολύ μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς, αλλά έτσι πηγαίνεις μπροστά σήμερα), δήλωσε κατά την τελετή της καταστροφικής για την ανθρωπότητα υπογραφής: "Η πανδημία Covid-19 έδειξε τη σημασία των ψηφιακών λύσεων για την υγεία ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας". Στόχος του είναι να καταστεί το ευρωπαϊκό πάσο "παγκόσμιο δημόσιο αγαθό".

Βασικά το παγκόσμιο υγειονομικό πάσο που πλασάρουν ως «θεραπευτικό ελιξίριο» όπως και τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια που θα «κάνουν τη ζωή πιο εύκολη», δεν είναι τίποτα άλλο από τις αυριανές ατομικές ψηφιακές φυλακές, όπου αυτοί που θέτουν σε εφαρμογή τη δυστοπία στην οποία έχει εισέλθει η ανθρωπότητα, θα ενεργοποιούν και θα απενεργοποιούν τους πολίτες, ανάλογα με το πόσο υπάκουοι και υποταγμένοι στις βουλές τους είναι.

Άλλωστε για όσους γνωρίζουν να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο AFP, αυτό το μελλοντικό παγκόσμιο ψηφιακό σύστημα πιστοποίησης το οποίο θα περιλαμβάνει ένα ψηφιακό αρχείο εμβολιασμού θα "συμβάλει στη διευκόλυνση της κινητικότητας και στην προστασία των πολιτών παγκοσμίως από τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των πανδημιών".

Όπως είναι φυσικό, οι λάτρεις της ψηφιακής τεχνολογίας, του ελέγχου, του «εμβολιάσου ρε, τι σου ζητάμε» και του «πίστευε και μη ερεύνα», είναι ενθουσιασμένοι: "Με 80 χώρες και περιοχές συνδεδεμένες με το ψηφιακό υγειονομικό πάσο Covid-19 της ΕΕ, η ΕΕ έχει θέσει ένα παγκόσμιο πρότυπο. Το ευρωπαϊκό υγειονομικό πάσο δεν αποτέλεσε μόνο ένα σημαντικό εργαλείο στην καταπολέμησή μας κατά της πανδημίας, αλλά διευκόλυνε επίσης τα διεθνή ταξίδια και τον τουρισμό", υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ψηφιακής Πολιτικής Τιερί Μπρετόν στο δελτίο τύπου. (Γελάνε και οι πέτρες)

Ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιος από τους «εμβολιάσου ρε, τι σου ζητάμε» ανησυχούσε, ο κύριος Τέντρος τόνισε ότι το μελλοντικό παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής πιστοποίησης θα βασίζεται "στις αρχές της δικαιοσύνης, της καινοτομίας, της διαφάνειας και της προστασίας των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής". Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΠΟΥ θα μπορεί να ελέγχει τη γνησιότητα των πιστοποιητικών, αλλά δεν θα έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα... Μόνο οι αρχές θα έχουν πρόσβαση.

Με υπερηφάνεια, κατέληξε με τα εξής ωραία λόγια: "Η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι απαραίτητη"!

Mε λίγα λόγια, όπως έγραψα και στο twitter: "η υγειονομική φυλακή που προετοιμάζουν εμπνευσμένη από το υγειονομικό πάσο με το οποίο πειραματίστηκαν στην «πανδημία», προχωρά με ιλιγγιώδη ταχύτητα!"

* Η Μαρία Δεναξά είναι δημοσιογράφος ανταποκριτής στο Παρίσι για τα Ελληνικά ΜΜΕ: StarTv, Real Group.

* Οι λογαριασμοί της στα κοινωνικά δίκτυα: