Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Σύριος πρόσφυγας σκόρπισε τον τρόμο στην Γαλλία

Μαχαίρωσε τουλάχιστον 7 άτομα, ανάμεσα τους νήπια παιδάκια σε παιδική χαρά μέσα στα καροτσάκια τους. Χαροπαλεύουν δύο από τα παιδάκια.

Ο Σύριος πρόσφυγας είχε πάρει άσυλο στην Σουηδία και είχε κάνει επίσης αίτημα ασύλου και στη Γαλλία. Ταξίδευε ελεύθερα στην Ευρώπη αφού είχε πάρει το καθεστώς του πρόσφυγα!

Πώς δίνονται οι άδειες παραμονής σε όλους αυτούς τους ξένους; Γνωρίζουν οι αρχές το ιστορικό τους; Αν στην πατρίδα τους ήταν καθώς πρέπει άνθρωποι ή εγκληματίες; Διενεργούνται ψυχολογικά τεστ; Και τέλος πάντων ασχολείται κανείς σοβαρά με όλους αυτούς που ζητάνε άσυλο ή απλά βάζουν μία τζίφρα σε ένα χαρτί και τους δίνουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας;

Αυτόματα το μυαλό μας πάει στην άτυχη Μυρτώ που έμεινε ανάπηρη από την επίθεση Πακιστανού και στον αδικοχαμένο Μανώλη Καντάρη που έσφαξαν Αφγανοί για μία βιντεοκάμερα την ώρα που πήγαινε την γυναίκα του να γεννήσει.

Θρήνος, οργή και αναπάντητα τα ερωτήματα των θυμάτων της "ανόητης" πολιτικής των Ευρωπαϊκών κρατών για το μεταναστευτικό.