Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Σφίγγουν την... θηλιά

Ένα βήμα κοντύτερα στην παγκόσμια σκλαβιά φέρνει η "αναβάθμιση" του ψηφιακού πιστοποιητικό COVID από Ευρωπαϊκό σε Παγκόσμιο.

Την συνεργασία της Ε.Ε. με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), ανακοίνωσε περιχαρής η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τον Τέντρο Αντάνομ Γκεμπρεγέσους Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ.

Το Παγκόσμιο πλέον ψηφιακό πιστοποιητικό "υγείας" τίθεται σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2023 με σκοπό όπως δηλώνουν οι δημιουργοί του, «να προσφέρουν ασφαλή κινητικότητα για όλους τους πολίτες σε όλο τον κόσμο. Η συνεργασία Ε.Ε. και ΠΟΥ θα "ενθαρρύνει" τη μέγιστη παγκόσμια αποδοχή και συμμετοχή.»

Επειδή για κάποιους από εσάς μπορεί όλα τα παραπάνω να ακούγονται δυσνόητα, η ερμηνεία αυτής της συνεργασίας Ε.Ε. και ΠΟΥ, αποσκοπεί στον ασφυκτικότερο έλεγχο και "απομόνωση" όλων όσων έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν με το εμβόλιο για τον κορονοϊό και αυτών που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν με κάποιο άλλο εμβόλιο για κάποιον άλλο ιό.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν σε πρώτη φάση να ταξιδεύουν εκτός των συνόρων τους. Ο εφιάλτης όμως θα σταματήσει εδώ; Ποιος εγγυάται ότι με πρόφαση κάτι άλλο, αυτό το πιστοποιητικό θα "εμπλουτιστεί" με περισσότερες πληροφορίες και ότι κάποια στιγμή χωρίς αυτό, όχι απλά δεν θα μπορεί ο άνθρωπος να ταξιδεύει, αλλά ούτε να αγοράζει τρόφιμα και αγαθά;

Θεωρίες συνωμοσίας; Φαντασιώσεις "ψεκασμένων"; Γυρίστε λίγα χρόνια παλαιότερα. Αν σας έλεγε κάποιος ότι χωρίς ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα μπορούσατε να ταξιδεύετε, δεν θα μπορούσατε να βγαίνετε έξω, να πηγαίνετε σε καταστήματα, θα πληρώνατε πρόστιμα κ.α. θα τον πιστεύατε; 

Το χειρότερο από όλα, είναι ότι αυτή δυστοπική αλλαγή γίνεται με την συναίνεση του ανθρώπου, που όσο εύκολα δέχτηκε να κλειδωθεί σπίτι του και να κυκλοφορεί με sms και χαρτάκια, που όσο εύκολα δέχτηκε να φοράει μάσκες και βάζει μέσα του "σκευάσματα" αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, τόσο εύκολα θα δεχτεί ότι του φέρουν μπροστά του.

Όπως επίσης τόσο εύκολα δέχτηκε ο άνθρωπος να πληρώνει πρόστιμα γιατί δεν χρησιμοποίησε αρκετά την πιστωτική-χρεωστική του κάρτα. Όπως τόσο εύκολα δέχτηκε ο άνθρωπος να εξαρτάται η ζωή του, η ευημερία του από εφαρμογές σε ένα κινητό, να του παίρνουν το σπίτι με το πάτημα ενός πλήκτρου από τον υπολογιστή ενός γραφείου, να εξαρτάται η ζωή του από επιδόματα. Όπως τόσο εύκολα λοιπόν δέχτηκε όλα αυτά, άλλο τόσο εύκολα θα δεχτεί να γίνει σκλάβος και μάλιστα οικειοθελώς!

Οι λίγοι που δεν θα συνεναίσουν στο να γίνουν σκλάβοι, θα βιώσουν δύσκολες καταστάσεις, φτώχεια, ανεργία, ανέχεια, διαπόμπευση, ακόμα και φυλάκιση. Αυτοί όμως θα είναι ελεύθεροι.

* Φωτογραφία από Karan Kwatra από το Pixabay