Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Τα πράγματα σοβαρεύουν...

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για τους ανθρώπους από μία κυβέρνηση που εκμεταλευόμενη τις "αδυναμίες" του εκλογικού συστήματος, την αποχή και την απογοήτευση της κοινωνίας, να εκλεγεί με ποσοστά που θα αγγίζουν το 40-50%.

Θα κάνει ότι θέλει και δεν θα δίνει λογαριασμό σε κανένα! Αν πας να μιλήσεις, να διαμαρτυρηθείς, η πρώτη κουβέντα που θα ακούσεις θα είναι «με ψήφισε το 40%, μην μιλάτε!». Και θα έχει και δίκιο, ασχέτως αν αυτό το 40% δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού αυτό το ποσοστό αναλογεί σε 2-2,5 εκατομμύρια ψήφους σε σύνολο 6-6,5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Αν μάλιστα η εικόνα και η σύνθεση της Βουλής παραμείνει η ίδια, η κυβέρνηση θα περνάει όποιον νόμο θέλει, θα βάζει ότι φόρους θέλει, ότι πρόστιμα θέλει, ότι απαγορεύσεις γουστάρει, ότι θέλει στα εθνικά μας θέματα και δεν θα "ανοίγει μύτη" αφού θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία την ώρα που η αντιπολίτευση είναι... διάσημη για την αφωνία της!

Τέτοια κυβέρνηση θέλεις; Αυτή δεν θα είναι κυβέρνηση, θα είναι δικτατορία, καθεστώς, μοναρχία!

Εντάξει τον Μάιο, είτε δεν πήγες να ψηφίσεις γιατί βαριόσουν ή άντε για οποιοδήποτε λόγο ψήφισες ΝΔ. Άντε έβγαλες και τον βουλευτή που σου είπαν ότι είναι "καλό παιδί" και τον έβλεπες κάθε μέρα στο ίντερνετ και τις εφημερίδες να πηγαίνει από πανηγύρι σε κοπή πίτας και ασχέτως αν σε μία προεκλογική περίοδο ενός μηνός ξόδεψε όσα εσύ δεν πρόκειται να βγάλεις σε όλη τη ζωή σου! Εσύ τον ψήφισες γιατί πίστεψες ότι θα αγωνιστεί για τα συμφέροντα σου. Τέλος πάντων...

Τώρα όμως τα πράγματα σοβαρεύουν. Αυτό που θα βγάλει η κάλπη την Κυριακή στις 25 Ιουνίου θα σε συνοδεύει για τουλάχιστον 4 χρόνια. Δεν έχει δεν ήξερα, δεν γνώριζα, παρασύρθηκα. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να έχεις έναν δυνάστη πάνω από το κεφάλι σου χωρίς να τον ελέγχει κανείς; Θέλεις να σε κυβερνάνε με αλαζονεία και υπεροψία;

Το μόνο που μπορεί να προσγειώσει τον νικητή των εκλογών, είναι ένα ισχυρό μέτωπο αντιπολίτευσης. Η Βουλή πρέπει να έχει στην σύνθεση της όσα περισσότερα κόμματα γίνεται. Θα είναι 7; 8; 9; Όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο. Στις εκλογές της επόμενης Κυριακής ψήφισε κόμματα που βρίσκονται στο όριο να μπουν ή να μην μπουν στη Βουλή! Δεν μπορεί κάποιο από αυτά θα αρθρώσει λόγο, θα διαμαρτυρηθεί, θα πει κάτι, θα πάρει το μέρος σου!

Σκέψου ώριμα, ψήφισε έξυπνα...