Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Πώς είναι δυνατόν το "σωστό" να έχει προκαλέσει τόσο πολύ θανατικό;

Για να δούμε το ποιόν των Αμερικάνων φίλων μας, που εκτός από το "Γη και ύδωρ" που απλόχερα οι ελληνικές κυβερνήσεις τους έχουν προσφέρει και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα ανταλλάγματα με τις βάσεις και τις διευκολύνσεις, τώρα σερνόμαστε από πίσω τους σε έναν πόλεμο (Ουκρανία-Ρωσία) με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον της πατρίδας μας.

Δύσκολα θα βρεις στην παγκόσμια υδρόγειο σφαίρα, περιοχή όπου να μην έχουν διεξάγει πόλεμο οι Αμερικανοί! Και σε όσες περιοχές δεν πολέμησαν οι ίδιοι, φρόντισαν να το κάνουν διάφοροι... "αντιπρόσωποι" τους κυρίως σε ανεξάρτητες (μικρές) χώρες. Κοινό χαρακτηριστικό των παρακάτω, η επιβολή του "Διεθνούς Δικαίου" και της... "Ειρήνης" μέσω πολέμου!

* Για την κατανόηση της παρακάτω λίστας, όπου ΝΑΤΟ = ΗΠΑ και όπου ΗΠΑ = ΝΑΤΟ...


1950 - Οι ΗΠΑ ηγούνται μιας επέμβασης των δυνάμεων του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας.

1954 - Οι ΗΠΑ συμμετέχουν στο στρατιωτικό πραξικόπημα στη Γουατεμάλα και στην επακόλουθη επέμβαση.

1961 - Οι ΗΠΑ εγκαινιάζουν την Επιχείρηση στον Κόλπο των Χοίρων για να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα.

1964 - Οι ΗΠΑ εμπλέκονται μαζικά στον πόλεμο του Βιετνάμ.

1981 - Οι ΗΠΑ υποκινούν τον εμφύλιο πόλεμο στη Νικαράγουα.

1989 – Οι ΗΠΑ εισβάλλουν στον Παναμά.

1999 – Πόλεμος του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας.

2001 – Οι ΗΠΑ ξεκινούν πόλεμο στο Αφγανιστάν.

2003 - Οι ΗΠΑ ξεκινούν πόλεμο στο Ιράκ.

2011 – Πρώτη επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

2014 - Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εισβάλλουν στη Συρία.

2015 – Δεύτερη επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.


Η λίστα απέχει πολύ από το να είναι πλήρης, αλλά είναι αρκετά ενδεικτική. Καμία από τις μεγάλες περιφερειακές συγκρούσεις των τελευταίων δεκαετιών δεν έγινε χωρίς την άμεση ή έμμεση εμπλοκή Αμερικανών «ευεργετών». Το αποτέλεσμα... εκατομμύρια νεκροί. 

* Φυσικά και δεν έχουμε τίποτα με τους Αμερικάνους πολίτες (ασχέτως που η πλειοψηφία τους δεν γνωρίζει που πέφτει η Ελλάδα), αλλά με την πολιτική-οικονομική ηγεσία τους που ευθύνεται για όλη αυτή την καταστροφή που έχει βιώσει ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας. 

Όσο και αν κάποιοι υποστηρίζουν ότι είμαστε "στη σωστή πλευρά της ιστορίας", πώς είναι δυνατόν το "σωστό" να έχει προκαλέσει τόσο πολύ θανατικό;