Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

52ο Φεστιβάλ Ολύμπου: Συναυλία Δημήτρη Ζερβουδάκη στο Κάστρο Πλαταμώνα

Ο γνωστός τραγουδοποιός, Δημήτρης Ζερβουδάκης εμφανίζεται το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, στις 9:30 μ.μ. στο Κάστρο του Πλαταμώνα...

παρουσιάζοντας στο πλαίσιο του 52 Φεστιβάλ Ολύμπου, συναυλία με τα ιδιαίτερα αγαπημένα στο ευρύ κοινό τραγούδια του.

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στο ξεκίνημα της καριέρας του, ιδρύει το συγκρότημα «Νέοι Επιβάτες», ενώ το 1985 πραγματοποιεί την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση «Σχετικά παράνομο».

Συνεχίζει με άλλους καλλιτέχνες σε σειρά συναυλιών με τους κορυφαίους συνθέτες, με περιοδείες τόσο στην Ελλάδα όσο και το Εξωτερικό. Το έτος 1989 ηχογραφεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «Ακροβάτης».

Οι τίτλοι των μουσικών του δημιουργιών, όπως, από Μάρτη καλοκαίρι, έχε το νου σου, πανσέληνη χώρα, στα χαμηλά και στα ψηλά, του τρελού η ανάσα, αποτελούν μέρος των ακουσμάτων του Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Η έκφραση του Καλλιτέχνη


Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης καταθέτοντας το προσωπικό του αφήγημα, επισημαίνει «Οι συναυλίες αποτελούν τον πυρήνα της προσπάθειάς μου προς την καλλιτεχνική μου ολοκλήρωση. Είχα την χαρά να γνωρίσω πολλούς και πραγματικά εξαίρετους ανθρώπους στο ταξίδι μου αυτό, νιώθοντας πως τους κουβαλώ πλέον μέσα μου, ως πλούτο.

Αυτοσυστηνόμενος, επιτρέψτε μου να σας πω πως αντιλαμβάνομαι την καλλιτεχνική μου διαδρομή, ως την πορεία ενός «λαϊκού τροβαδούρου», ο οποίος προσπάθησε να χρονογραφήσει την εποχή του απλά τραγουδώντας την. Η μουσική στην περιπέτεια των νοημάτων. Των βιωμάτων. Της αλήθειας η του ψέματος. Του αγγελοπλάστη Έρωτα. Της ήττας μα κυρίως της νίκης μας.

Η μουσική στην μονάκριβη περιπέτεια του δώρου που λέγεται Ζωή…»

Οι συνοδοιπόροι του σε αυτήν την διαδρομή:


Τσαπράζης Χρήστος (Μπάσο), Καραγιαννακίδης Διιαμαντής (Πλήκτρα-programming), Koυτσούρας Παναγιώτης (τρίχορδο μπουζούκι), Φράγκος Στέλιος (ηλεκτρικές κιθάρες), Αποστολάκης Αλέξης (τύμπανα),

Ηχοληψία: Άλκης Στάγκος

Γενική είσοδος 12 ευρώ.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

1. Βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ» Κατερίνη Πιερίας, Αβέρωφ 4 (2351031275)

2. Βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ» Κατερίνη Πιερίας, Κανάρη 5 (2351036024)

3. Βιβλιοπωλείο «1900» Κατερίνη Πιερίας, Βασιλείου Β. 2 (2351028900)

4. Βιβλιοπωλείο «ΣΑΒΒΙΔΗΣ» Κατερίνη Πιερίας, Μ. Αλεξάνδρου 47 (2351029380)

5. Τουριστικό κατάστημα « I love Olympos –ΚΑΨΑΛΗΣ», Αγ. Νικολάου 24 Λιτόχωρο Πιερίας (2352083400)

6. «Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας Πιερίας (2352042606)

Τα εισιτήρια που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της παράστασης.

Τα σημεία προπώλησης δε δέχονται χρηματικές συναλλαγές μέσω POS (χρήση τραπεζικής κάρτας), μόνο μετρητά.