Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Το μήνυμα στο μπουκάλι: «Βάλτε κανένα κάδο…»

Κάθε λογής σκουπίδια υπήρχαν σήμερα στην Παραλία Κατερίνης (αριστερά ανάμεσα στα κλαμπ και το πεντάστερο ξενοδοχείο).

Τουρίστες χωρίς την αίσθηση της προστασίας της φύσης (συγκεκριμένα της αμμουδιάς), πέρασαν καλά και μετά έφυγαν αφήνοντας πίσω τα σημάδια της παρουσίας τους. 

Βέβαια δεν φταίει κάποια υπηρεσία του Δήμου, αν ο τουρίστας ζει στον κόσμο του και πετάει αριστερα-δεξιά σκουπίδια. Αλλά αν υπήρχε έστω ένας κάδος στην περιοχή ίσως υπήρχε η ελπίδα να τα πετάξουν εκεί. Λέμε τώρα… 

Από την άλλη πήρε το μάτι μας αρκετούς τουρίστες που τελειώνοντας το μπάνιο τους μάζευαν τα σκουπίδια τους σε σακούλες και τα έπαιρναν μαζί τους, ψάχνοντας όμως να βρουν μάταια κάποιον κάδο εκεί κοντά. Κάδοι υπάρχουν, αλλά βρίσκονται πιο μακριά προς τα κλαμπ της περιοχής. Κάποιοι άλλοι μάζεψαν τα μπουκάλια και τα ακούμπησαν σε μία ξύλινη κατασκευή που δεν έχουμε καταλάβει τον λόγο ύπαρξης της στην αμμουδιά. Αν υπήρχε κάποιος κάδος θα πετούσαν τα μπουκάλια εκεί. Κάδος γιοκ και έτσι τα μπουκάλια έμειναν εκεί, ελπίζοντας να μην φυσήξει κανένας άνεμος και καταλήξουν ξανά στην άμμο και ελπίζουμε όχι στα πόδια κάποιου ανθρώπου.

Υπάρχει φιλότιμο από τον κόσμο, αν υπήρχε και κανένας κάδος θα ήμασταν πολύ καλύτερα!

* Στην επόμενη επίσκεψη μας στην περιοχή θα διαπιστώσουμε αν οι υπεύθυνοι του Δήμου Κατερίνης ευαισθητοποιήθηκαν από την ανάρτηση μας και τοποθέτησαν κάποιο κάδο, έστω έναν.