Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Θα πάρουμε ψαροντούφεκο!

Παραλία Κατερίνης, Κυριακή 16 Ιουλίου 2023. Κάπου αριστερά...

Ζεστή ημέρα και τι το πιο φυσιολογικό από το να είναι γεμάτη από κόσμο που θέλει να απολαύσει λίγες ώρες ξεγνοιασιάς και να κάνει το μπάνιο του. Έλα ντε που δεν είναι ακριβώς έτσι. Γιατί τελευταία έχουμε παρατηρήσει ότι αρκετοί "ψαράδες", επιλέγουν να ψαρεύουν στα ρηχά νερά ακριβώς μπροστά στην αμμουδιά όπου παίζουν μικρά παιδιά, περνάει κόσμος, μπαινοβγαίνουν άνθρωποι μέσα στο νερό.

Φαντάζεστε να σας μπει κανένα αγκίστρι στο πόδι, στο χέρι; Ξέρετε ότι το αγκίστρι αν μπει στο δέρμα δεν βγαίνει εύκολα γιατί είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να αγκιστρώνετε στο ψάρι με τέτοιο τρόπο που να μην μπορεί να ξεφύγει. Μπορεί αυτή τη φορά το ρόλο του ψαριού να τον παίξετε εσείς...

Εντωμεταξύ ο "ψαράς" χρησιμοποιεί καλάμι που κάθε λίγα λεπτά το πετάει μέσα στη θάλασσα και την ίδια ώρα περνάνε άνθρωποι από εκείνο το σημείο. Όση ώρα τον παρατηρούσαμε, κάποιοι λουόμενοι κινδύνεψαν να μπλεχτούν τα πόδια τους στη πετονιά. Αυτός όμως ατάραχος συνέχισε να "ψαρεύει"!

Απορία 1η: Άραγε τι ψάρια περίμενε να πιάσει στα ρηχά της παραλίας και με τόσο κόσμο να κάνει μπάνιο; Καμία τσιπούρα; Κανένα λαυράκι, φαγκρί; Δύο ώρες που ήμασταν εκεί έπιασε κάτι μικρά κακόμοιρα ψαράκια 4-5 εκατοστών!

Απορία 2η: Γιατί δεν πάει να ψαρέψει κάπου πιο ερημικά και μακριά από τους λουόμενους; Δόξα το Θεό η Κατερίνη έχει χιλιόμετρα επί χιλιόμετρα ακτής.

Απορία 3η: Επιτρέπεται να ψαρεύει κάποιος με πετονιές, καλάμια, κ.α. μπροστά στην παραλία (οργανωμένες παραλίες) με τόσο κόσμο; Το Λιμενικό Κατερίνης τι λέει για όλα αυτά; Αν επιτρέπεται, τότε να πάρουμε και εμείς κανένα ψαροντούφεκο και να αρχίζουμε να βαράμε αριστερά και δεξιά μήπως και πετύχουμε κανένα ψαράκι μινιατούρα!

* Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συναντούμε "ψαράδες" στην παραλία Κατερίνης μπροστά στην αμμουδιά και ανάμεσα στον κόσμο.