Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Από την "Συμφωνία των Πρεσπών" στις "Πρέσπες" του Αιγαίου, με οδηγό την απάθεια της κοινωνίας μας

«Παλαιά ήμασταν γνωστοί ανά τον κόσμο για το φιλότιμο μας, τώρα για την απάθεια και τον ωχαδελφισμό μας...»

Το κακό που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας το όνομα της Μακεδονία μας στο κρατίδιο των Σκοπίων και ολοκλήρωσε η ΝΔ τηρώντας την "Συμφωνία των Πρεσπών", παρά το γεγονός ότι προεκλογικά έλεγε άλλα λόγια, ολοκληρώνεται με το ξεπούλημα του Αιγαίου και κατά επέκταση των ελληνικών συμφερόντων από τον θριαμβευτή των τελευταίων διπλών εκλογικών αναμετρήσεων κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και φυσικά την ΝΔ.

Δεν υπάρχει τίποτα το παράξενο σε όλα αυτά. Από την στιγμή που η ελληνική κοινωνία ενδιαφέρεται περισσότερο να παίρνει κουπόνια ελεημοσύνης για να ψωνίζει στα σούπερ μάρκετ και δέχεται αδιαμαρτύρητα να την κλειδώνουν στα σπίτια (όσο τα έχει ακόμα) και να τρομοκρατείται με κάθε αδιανόητο αφήγημα της πασάρουν (κορονοϊός, καύσωνας, "κλιματική αλλαγή" και ότι άλλο σκεφτούν) και παρόλα αυτά ή ψηφίζει αυτούς που την τρομοκρατούν ή επιλέγει να σιωπήσει, δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις να συναντήσουν εμπόδια στον δρόμο τους. Θα κάνουν ότι θέλουν.

Η Ελλάδα θα γίνει κέντρο υποδοχής παράνομων αλλοδαπών, θα μικρύνει τόσο γεωγραφικά όσο και γεωστρατηγικά και δεν θα «ανοίξει ρουθούνι». Ήδη η μισή Ελλάδα ελέγχεται από τους Αμερικανούς που την έχουν κάνει αποικία τους, οι Τούρκοι κάνουν ότι θέλουν, οι Αλβανοί δεν μας υπολογίζουν και όλοι μαζί σκυλεύουν πάνω στο πτώμα της, ενώ τα «κοράκια» παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη. Όσοι τολμήσουν να αντιδράσουν, να αρθρώσουν κάποια φωνή διαμαρτυρίας θα χαρακτηριστούν από το σύστημα ως ακροδεξιοί, εθνικιστές, υπερπατριώτες, ψεκασμένοι, συνωμοσιολόγοι και ρωσόφιλοι...
 
Αντιπολίτευση είναι μια λέξη συνώνυμο της κωμωδίας, αφού όπως δεν υπήρχε καμία αντίδραση από τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής όταν επιβλήθηκε υγειονομικό απαρτχάιντ, όταν οι τιμές σε ενέργεια και αγαθά έχουν φθάσει στα ύψη, όταν είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία, την διαφθορά και τελευταίοι στην ελευθερία του τύπου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν πρόκειται να αντιδράσει ούτε και τώρα. Ο μισθός να πέφτει του βουλευτή και η κρατική επιχορήγηση και άντε στο καλό. Το πολύ να πηγαίνουν οι βουλευτές σε κανένα χωράφι μετά από καμιά χαλαζόπτωση και να τάζουν αποζημιώσεις και λαγούς με πετραχήλια σε όσους (και δυστυχώς είναι πολλοί) τους πιστεύουν ακόμα.

Η "τέταρτη εξουσία" (δημοσιογραφία) βρίσκεται σε διακοπές εδώ και πολλά έτη και το μόνο που την νοιάζει είναι να πάρει κανένα κομμάτι από την "λίστα Πέτσα" ή όπως θα ονομάσουν τις επόμενες οικονομικές "ενισχύσεις" των λεγόμενων μέσων ενημέρωσης, τρομάρα τους.

Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού όσοι θα έχουν το θάρρος να γράψουν κανένα κείμενο αφύπνισης των συνειδήσεων των συνανθρώπων μας ή κάποια καταγγελία κατά της εξουσίας και του συστήματος και το κάνουν από ανιδιοτέλεια ή πιστεύουν ακόμα ότι αυτό που κάνουν είναι λειτούργημα.

Αυτό που επικρατεί στην κοινωνία μας είναι το δόγμα, "ότι προλάβουμε να φάμε" και το "δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα". 

Κινήματα δεν υπάρχουν, ούτε κοινωνικά ούτε φοιτητικά, η νεολαία είναι στον κόσμο της αποχαυνωμένη πάνω από οθόνες κινητών, και δέχεται να εμβολιάζεται με "πειραματικά" σκευάσματα φτάνει να μπορεί να πιει ένα καφέ ή ένα ποτό σε κανένα μπαράκι.

Παλαιά ήμασταν γνωστοί ανά τον κόσμο για το φιλότιμο μας, τώρα για την απάθεια και τον ωχαδελφισμό μας...

* Φωτογραφία από Hands off my tags! Michael Gaida από το Pixabay