Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

«ΚΟΛΥΜΠΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ 12ης ΤΟΜΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην Παραλία Κατερίνης μία ακόμη δράση της 12ης ΤΟΜΥ με θέμα «Κολυμπώ με Ασφάλεια», σε συνεργασία με τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας (ΔΟΠ).

Η πιο λατρεμένη συνήθεια όλων μας το καλοκαίρι είναι τα μπάνια στις θάλασσες και στις πισίνες. Ωστόσο, η ξεγνοιασιά και το κλίμα χαλάρωσης που επικρατούν, σε συνδυασμό με την άγνοια κινδύνου που συχνά επιδεικνύουμε όταν πάμε για κολύμπι, ενδέχεται να βάλουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μας και να προκαλέσουν ατυχήματα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η χώρα μας παρόλο που είναι παραθαλάσσια, κατέχει θλιβερές πρωτιές στους πνιγμούς. Ήδη κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2023 συνέβησαν περίπου 190 πνιγμοί.

Γι αυτούς τους κινδύνους ενημέρωσε η Επισκέπτρια Υγείας κ. Βαγενά Κυριακή, και τόνισε τους κανόνες προστασίας και ασφαλούς κολύμβησης, ώστε οι διακοπές μας και η χαρά της θάλασσας να είναι χωρίς απρόοπτα. Επίσης διανεμήθηκαν και ενημερωτικά φυλλάδια με τίτλο «Κολυμπώ με ασφάλεια» όπου και αναγράφονταν τα μέτρα που οδηγούν στην ασφάλειά μας καθώς και απλές οδηγίες για να αποφύγουμε τους πιθανούς κινδύνους.

Την δράση αυτή υποστήριξε η Διασωστική Ομάδα Πιερίας (ΔΟΠ), η οποία παρουσίασε στους παρευρισκόμενους Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) μετά από πνιγμό και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ). Η επίδειξη- παρουσίαση έγινε από τις πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες Αθηνά Γεραρίδου και Άντζελα Μαρανή. Η κ. Μαρανή έκανε την παρουσίαση στα Αγγλικά και στα Γερμανικά, λόγω ύπαρξης πολλών τουριστών, οι οποίοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την όλη παρουσίαση.

Ελπίζουμε η δράση αυτή να «έβαλε το λιθαράκι της» ώστε να απολαύσουμε τη θάλασσα «ασφαλείς».

Η 12η ΤΟΜΥ και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας σας εύχονται «ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ»