Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Με πλήθος κόσμου η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Το βράδυ της Κυριακής 13 Αυγούστου, στον Πλαταμώνα Πιερίας, πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας.

Πιο συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του ΣωτήροςΠλαταμώνατελέστηκαν τα Εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο, προεξάρχοντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και με τη συμμετοχή κληρικών της Κατερίνης αλλά και από ομόδοξες χώρες. Στη συνέχεια έλαβε χώρα στους δρόμους του Πλαταμώνα η λιτανεία του Επιταφίου της Παναγίας.

Μεγάλη ήταν η κατάνυξη από τους πιστούς που βρέθηκαν μπροστά στην Παναγία, θαυμασμός από τους ξένους επισκέπτες που παρακολουθούσαν με δέος.

Στη Θεομητορική αυτή Ακολουθία συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί, Έλληνες και ξένοι, κυρίως Σέρβοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι, οι οποίοι ακολούθησαν με ευλάβεια τη λιτανευτική πομπή.

Τη λιτανεία συνόδευσαν τιμητικά μέλη της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και της Θρακικής Εστίας Πιερίας. Τη λιτανεία συνόδευσε επίσης κλιμάκιο με τα χάλκινα της Γουμένισσας.

Επιστρέφοντας η λιτανεία, τελέστηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού δέηση στα ελληνικά, σλαβονικά και ρουμανικά.

Ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, στην οποία αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη σημασία του εορτασμού της Κοιμήσεώς της.

Στη Θεομητορική Λιτανεία παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και πολλών τοπικών Φορέων.