Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Βατανιακός - ΓΑΣ Σβορώνου 1-1

Μοιρασιά με γλυκόπικρη γεύση στο ντέρμπι για τον ΓΑΣ, 1-1 κόντρα στον Βατανιακό.

Ύστερα από ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο ήταν εμφανώς ανώτερος και ένα δεύτερο στο οποίο υπήρξε η απόλυτη ισορροπία, ο ΓΑΣ Σβορώνου αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στον Βατανιακό στο γήπεδο του Βατάν, στο πιερικό ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα μας απέσπασε έναν βαθμό ο οποίος δεν μπορεί να την αφήσει πλήρως ικανοποιημένη, αφού στο πρώτο μέρος υπερείχε ξεκάθαρα έναντι του αντιπάλου της και θα μπορούσε αν ήταν πιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια να πάρει σημαντικό προβάδισμα νίκης, ωστόσο μία στιγμή αμυντικής αδράνειας έφερε την ισοφάριση των γηπεδούχων και την παρτίδα σε ισορροπία.

Το σύνολο του Νίκου Θεοδοσιάδη σε αυτό το πρώτο 45λεπτο εκμεταλλεύονταν τους πολλούς κενούς χώρους που έβρισκε στην πλάτη του Βατανιακού και μόλις στο 7ο λεπτό κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Συγκεκριμένα ο Βούλγαρης τροφοδότησε τον Κυρτέγο στη δεξιά πλευρά και ο αρχηγός του ΓΑΣ έσπασε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι εκεί όπου ο «καυτός» Ηλίας Μπατζώνης βρήκε ξανά δίχτυα ανοίγοντας το σκορ με αριστερό πλασέ στην κίνηση.

Στο 14’ ο ΓΑΣ έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά του όταν μετά από σέντρα του Ξυδούς, ο Κυπαρίσσης κινήθηκε στην πλάτη του αμυντικού και έπιασε την κεφαλιά υπό πίεση αλλά δεν κατάφερε για ελάχιστα εκατοστά να βρει εστία.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν στην πρώτη αξιόλογη στιγμή τους στο ματς ύστερα από στημένη μπάλα και εκμεταλλευόμενοι μία στιγμή ολιγωρίας στην άμυνα του ΓΑΣ. Στο 35’ ο Ντόσης εκτέλεσε το φάουλ και ο προωθημένος Κανταρτζής έπιασε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή και χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση ισοφάρισε σε 1-1.

Η ομάδα μας έβγαλε άμεση αντίδραση δημιουργώντας δύο σπουδαίες ευκαιρίες ένα μόλις λεπτό μετά την ισοφάριση. Αρχικά στο 36’ ο Μπατζώνης για λίγο δε μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα προς την εστία έπειτα από φαρμακερή σέντρα του Ξυδούς στην μικρή περιοχή και στο 37’ ο Κυπαρίσσης μετά από προσπάθεια του Μπατζώνη και κόντρα, είδε τη μπάλα να του στρώνεται σε θέση βολής αλλά ο Φιρινίδης του έβαλε το στοπ παραχωρώντας κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού δεν επεφύλασσε συγκινήσεις καθώς ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον Βατανιακό να αλλάζει την προσέγγισή του γυρνώντας πίσω και παίζοντας περισσότερο συντηρητικά έχοντας ως αυτοσκοπό την εξασφάλιση της ισοπαλίας. Ο ΓΑΣ από την δική του πλευρά δεν έβρισκε τους ανοιχτούς χώρους του πρώτου ημίχρονου και δυσκολεύονταν ιδιαίτερα στο να βρει τρόπους να διασπάσει το αμυντικό μπλοκ και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις προς τα αντίπαλα καρέ, χρησιμοποιώντας ως πηγή κινδύνου τις φαρμακερές σέντρες του Κατσιάκη.

Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι πως στο δεύτερο μέρος καμία από τις δύο ομάδες δεν παρουσίασε κάποια σημαντική ευκαιρία για να σκοράρει, με τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Θεοδοσιάδη να αυξάνουν την πίεσή τους προς τους αντιπάλους τους στα τελευταία 15 λεπτά του παιχνιδιού αλλά ο Βατανιακός την απορρόφησε επιτυχημένα και κατέκτησε το βαθμό σε μία γενικά δίκαιη ισοπαλία που αν αφήνει κάποιον δυσαρεστημένο, αυτός είναι ο ΓΑΣ Σβορώνου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Παπαδόπουλος με α’ βοηθό τον κ. Αλμπάντη και β’ βοηθό τον κ. Χατζηβασιλείου (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βατανιακός (Γιώργος Ποτουρίδης) : Φιρινίδης, Κανταρτζής, Τόσκας, Σαμανίδης, Δερμίσης, Μυρτολλάρι, Μαργαρίτης (75’ Γκαράτζιας), Ανανιάδης, Μητράκας (64’ Τσενικλής), Ντόσης (85’ Μάλα), Μιτακίδης (85’ Κυπαρίσσης).

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος, Βούλγαρης, Λαγδάρης (31’ Σκαμπαρδώνης), Μυστρίδης, Κοντοθανάσης (59’ Κατσιάκης), Ξυδούς (59’ Δεμηρτζόγλου), Κυρτέγος (78’ Φωκαίδης), Μπατζώνης, Κυπαρίσσης.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά την ομάδα του Βατανιακού για την άψογη φιλοξενία και της εύχεται καλή συνέχεια στη σεζόν και να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου