Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Οι εκλογές της... φωτογραφίας

Πρέπει να ζούμε τις χειρότερες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Το "κακό" ξεκίνησε από τις εθνικές (βουλευτικές) εκλογές και όχι απλά συνεχίζεται τώρα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές (δημοτικές-περιφερειακές), αλλά έχει χτυπήσει κόκκινο!

Στην διαπίστωση αρκετών συμπολιτών μας, ότι μετά από τις καταστροφές που βίωσε η πατρίδα μας (φωτιές,πλημμύρες,Τέμπη), δεν έχει κανένα νόημα να ασχολούμαστε με το "πανηγύρι" των εκλογών, η απάντηση μας είναι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών, των προηγούμενων και των επόμενων, διαμορφώνει το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, εργαζόμαστε, αγαπάμε και μεγαλώνουμε τις οικογένειες μας. Μία ανίκανη κυβέρνηση, μία πέρα βρέχει περιφέρεια και ένας Δήμος στον κόσμο του, θα χρειαστούν να αντιμετωπίσουν εκτός από τα οικονομικά, κοινωνικά και εξωτερικά θέματα της πατρίδας μας, και τις φυσικές ή τεχνητές καταστροφές με τα όσα τραγικά αποτελέσματα είδαμε πρόσφατα. Άρα οι άνθρωποι που ΕΜΕΙΣ θα στείλουμε στην βουλή, στην περιφέρεια και στον Δήμο, θα είναι αυτοί που ή θα μας σώσουν ή θα μας οδηγήσουν στην απόγνωση και την απελπισία.

Και τι βλέπουμε από τον προεκλογικό "αγώνα" των μελλοντικών "σωτήρων" μας; Ένα τεράστιο τίποτα! Αοριστολογίες, ασάφειες, γενικολογίες, χωρίς κάτι το ουσιαστικό, κάτι το χειροπιαστό. Θα κάνω αυτό λέει ο ένας υποψήφιος, θα κάνω εκείνο λέει ο άλλο υποψήφιος και η "δημοπρασία" κούφιων υποσχέσεων δεν έχει τέλος. Ούτε κουβέντα για το πώς θα το κάνουν, πού θα βρουν τα χρήματα και πότε θα το κάνουν!

Για σημαντικά πράγματα για την καθημερινότητα των πολιτών, καμία αναφορά. Ακούσατε κανέναν να μιλάει για τα δημοτικά τέλη, τα τιμολόγια του νερού; Για το κυκλοφοριακό; Για την καθαριότητα εκτός κέντρου της πόλης; Και για μια πληθώρα ακόμα προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Αντιθέτως όμως, οι φωτογραφίες δεν κοστίζουν, δεν δηλώνουν δέσμευση και δεν λένε την... αλήθεια. Και χωρίς καμία υπερβολή, οι φωτογραφίες των υποψηφίων από τις διάφορες επισκέψεις τους σε χωριά, εκδηλώσεις και πανηγύρια, είναι χιλιάδες! Φωτογραφίες στην εκκλησία, στον αγιασμό, στα γλέντια και πάει λέγοντας. Πάρτε έναν τυχαίο υποψήφιο και συγκρίνετε πόσες φωτογραφίες έχει ανεβάσει στα κοινωνικά δίκτυα και πόσα κείμενα, προτάσεις, θέσεις έχει γράψει. Άνιση η σύγκριση. Οι φωτογραφίες είναι ο νικητής! Πόσες συνεντεύξεις υποψηφίων έχετε διαβάσει, που εκτός από το πόσο... ικανοί και ευαίσθητοι είναι, ο δημοσιογράφος δεν ρωτάει τίποτα άλλο;

Όταν δεν θα έχετε να πληρώσετε το ρεύμα και το νερό, όταν δεν θα έχετε να βάλετε βενζίνη στο αυτοκίνητό σας και να πληρώσετε το φροντιστήριο του παιδιού σας, να μην στεναχωριέστε. Μπορείτε να βλέπετε τις φωτογραφίες των υποψηφίων που σας έσφιγγαν το χέρι. Όλα τα προβλήματά σας θα εξαφανιστούν για πάντα...