Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Στην Βουλή το πρόβλημα της δυσοσμίας στην Κατερίνη (ΒΙΝΤΕΟ)

3η φορά μέσα σε τρία χρόνια, το θέμα της δυσοσμίας στην πόλη της Κατερίνης έρχεται στην Βουλή υπό μορφή επίκαιρης ερωτήσεως.

Και ενώ το πρόβλημα της δυσοσμίας υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια, το θέμα ήρθε στην Βουλή από τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης, μία του Σύριζα της κ. Σκούφα και δύο του ΚΚΕ που δεν είναι καν βουλευτές Πιερίας, αλλά Θεσσαλονίκης των κ. Δελή και Στολτίδη.

Τελευταία ερώτηση πριν από λίγες ημέρες του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ κ. Γ. Δελή, το βίντεο του οποίου μπορείτε να δείτε παρακάτω. Ερώτηση από βουλευτές της ΝΔ και μάλιστα της Πιερίας, δεν έχουμε ενημερωθεί να υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης ομάδες πολιτών της πόλης μας έχουν προβεί σε ενέργειες για την ανάδειξη και λύση του συγκεκριμένου θέματος. Τέλος, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για μόλυνση του περιβάλλοντος είχε καταθέσει το 2020 ο τομεάρχης υποδομών και δικτύων κεντρικής Μακεδονίας με την περιφερειακή παράταξη "Πρώτη δύναμη για την Μακεδονία" Ανδρέας Βέτσος.

Έχουμε λοιπόν ένα σημαντικό πρόβλημα δυσοσμίας στην πόλη της Κατερίνης για μία δεκαετία που συνεχίζει έως και σήμερα να υφίσταται, έχει φθάσει τρεις φορές στην Βουλή, δηλαδή έχει ενημερωθεί η κυβέρνηση, αλλά εκ του αποτελέσματος δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό. Δηλαδή οι πολίτες έχουν κάνει ότι προβλέπεται και είναι ανθρωπίνως δυνατόν, αλλά δεν μπορούν να βρουν το δίκαιό τους. Η δυσοσμία παραμένει, είναι εδώ, και ένα μεγάλο κομμάτι της Κατερίνης την βιώνει και υποχρεώνεται να ζει με αυτήν.

Στην απάντηση της κυβέρνησης στην ερώτηση του κ. Δελή, ο υπ. περιβάλλοντος κ. Σκυλακάκης, ομολογεί ότι η δυσοσμία υπάρχει και επί της ουσίας συμφωνεί με όσα καταγγέλλει ο κ. Δελής. 

Ε, τότε λοιπόν γιατί δεν βρίσκουν την πηγή της δυσοσμίας να τελειώνουμε; Εν έτη 2023 δεν μπορούν κράτος, δικαστικές αρχές, φορείς κ.α. να βρουν τι ευθύνεται για μία δυσοσμία δεκαετίας και να δώσουν μία οριστική λύση στο πρόβλημα; Τι μας απομένει; Να ζητήσουμε βοήθεια από το ΝΑΤΟ;

* Φώτο αρχείου