Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Πού 'ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια...

Ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας, (δηλαδή κάμερες) εγκαταστάθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών για την πρόληψη πράξεων βίας και ποινικών αδικημάτων.

Οδεύουμε σε μία κοινωνία, ελέγχου, απαγορεύσεων, "προληπτικών συλλήψεων", προστίμων και απαγορεύσεων, με κοινό παρανομαστή όλων, το... δικό μας καλό.

Τα μετρητά καταργούνται για το... καλό μας και σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε τίποτα στα χέρια μας και θα ανήκουν όλα στις τράπεζες και στις κυβερνήσεις. Αν "λοξοδρομήσεις", μαύρο φίδι που σε έφαγε. Ούτε χρήματα για κουλούρι δεν θα έχεις!

Οποιοδήποτε μέτρο έρχεται με πρόσχημα το καλό μας (λέμε τώρα), από πίσω του κρύβει μια μεγάλη αλήθεια. Δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς να το ξέρει το κράτος. Ούτε την κοπέλα σου δεν θα μπορείς να φιλήσεις σε δημόσιο χώρο, με τον φόβο μήπως το πάρει η κάμερα.

Ζούμε τα τελευταία χρόνια μιας ανεμελιάς (με τα καλά και τα κακά της), τα τελευταία χρόνια μιας ελευθερίας που κάποιοι πρόγονοι μας έδωσαν ακόμα και την ζωή τους. Πού να ήξεραν όμως για ποιους αγωνίζονταν... Για μια κοινωνία που δέχεται αμάσητο ότι της επιβάλλουν, είτε πρόκειται για εμβόλια, μάσκες, φόρους και περιορισμούς ελευθερίας. Για μια κοινωνία που κάνει ουρές στο... διαδίκτυο για να πάρει ένα "pass" εξευτελισμού και ελεημοσύνης. Χάθηκε ο ανδρισμός, εξαφανίστηκε το φιλότιμο, αγνοείται η μπέσα και τίθεται επί αμφιβόλου η τιμή. Σε σπάνιες περιπτώσεις που κάποιος υπερασπιστεί αυτές τις αξίες που κάποτε μας χαρακτήριζαν και μας έδινα το ηθικό πλεονέκτημα, το σύστημα τον περιμένει στην γωνία με τους γνωστούς αφορισμούς και χαρακτηρισμούς, περί ψεκασμένων, συνωμοσιολόγων και φασιστών.

Είμαστε μόνοι μας απέναντι σε ένα πανέξυπνο και οργανωμένο σύστημα αποδόμησης των χαρακτηριστικών που μας προσδιορίζουν ως ανθρώπους. Η στέρηση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων μας οδηγεί στον αποχαρακτηρισμό μας ως ανθρώπινα όντα. Ακόμα και ο Θεός μας έδωσε την ελευθερία της επιλογής, της σκέψης και της αμφισβήτησης.

Και έρχεται τώρα ένας υπουργός, ένας πρωθυπουργός, ένας γενικός γραμματέας να μας στερήσει τα πατροπαράδοτα δικαιώματα μας. Και κανείς δεν νοιάζεται, κανείς δεν αντιδρά, κανείς δεν μιλά, εκτός από κάποια "ψεκασμένα" μέσα όπως αυτό που τώρα διαβάζετε. Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η βενζίνη, το ελαιόλαδο κοστίζει όσο ένας... υπολογιστής και για την κοινωνία πέρα βρέχει.

Αφορμή για αυτό τον δημόσιο χείμαρρο σκέψεων μας η ανακοίνωση που ήρθε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας και αφορά την τοποθέτηση καμερών σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο και σας την παραθέτουμε παρακάτω:

➤ Ανακοινώνεται ότι στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών έχει εγκατασταθεί ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας των χώρων της αθλητικής εγκατάστασης και των προσώπων που βρίσκονται σε αυτές, κατά τη διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων, για την πρόληψη και αντιμετώπιση πράξεων βίας και εν γένει ποινικών αδικημάτων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΜΑΕ/229158/12878/1281/237/2015 (ΦΕΚ 1802/Β/20-8-2015).

Η έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης θα πραγματοποιηθεί κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της Super League 1 μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23-09-2023 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών.

Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 5 της παραπάνω Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) το προβλεπόμενο από τη σχετική νομοθεσία δικαίωμα αντίρρησης και πρόσβασης ασκείται στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Επίσης:

➤ Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, θα ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα της Super League 1 μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23-09-2023 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής οδικά σημεία της πόλης των Σερρών:

• στο τμήμα της οδού Ραιδεστού που περικλείεται από τις οδούς Μπεκιάρη και Θεσσαλονίκης,
• στο τμήμα της οδού Μπεκιάρη που περικλείεται από τις οδούς Μεραρχίας και Δορυλαίου,
• στο τμήμα της οδού Κοσμά Αλεξανδρίδη που περικλείεται από τις οδούς Μεραρχίας και Ραιδεστού,
• στο τμήμα της οδού Ηροδότου (παράπλευρη οδός) που περικλείεται από τις οδούς Κυδωνίων και Μπεκιάρη,
• στο τμήμα της οδού Καισαρείας που περικλείεται από τις οδούς Μπεκιάρη και Κυδωνίων και
• στο τμήμα της οδού Δαγκλή που περικλείεται από τις οδούς Μπεκιάρη και Κυδωνίων.

Για το χρονικό διάστημα από 10.00 ώρα έως 23.00 ώρα της ίδιας ημέρας, θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στα εξής οδικά σημεία της πόλης των Σερρών:

• στο τμήμα της οδού Ραιδεστού, που περικλείεται από την οδό Μπεκιάρη και την οδό Θεσσαλονίκης και
• στο τμήμα της οδού Μπεκιάρη που περικλείεται από την οδό Δορυλαίου και Μεραρχίας.


* Φώτο αρχείου, κάποιας κάμερας...